Valencia, capitala fripturii și a grătarelor

Ce se întâmplă??  Carnavalul de carne, considerat de mulți cel mai mare festival de carne și grătare din Spania, este un eveniment gastronomic la care participă restaurante și bucătari spanioli de renume. 35 de bucătari vor găti în direct aproximativ 8000 kg de carne în mai mult de 27 de feluri de mâncare.

Când? În perioada 20-24 iunie.

Unde? În spațiul cunoscut sub numele de ”Marina de Valencia”, pe o suprafață de 7000mp.

Inedit: Între 21-23 iunie, pentru prima dată, se va găti o vacă întreagă pe cărbuni, după o rețetă veche.

Informații: Așa cum se presupune, personajul principal al festivalului va fi carnea. Ea va fi reprezentată de marii producători spanioli: Carnes Felix, unul dintre cei mai importanți producători de Valencia, Corderex, cu carnea sa de miel de origine Extremadura, cărnurile basce de Okelan.

Vor fi prezente și afelurile de mâncare pe bază de pește, fructe de mare, legume, dulciuri și vor fi amenajate locuri speciale pentru acestea, astfel încât toate gusturile să fie satisfăcute.

În timpul festivalului se vor organiza concursuri pe teme gastronomice: cel mai bun tapas al restaurantelor participante (cu prilejul Zilei Internaționale a Tapas-ului, 20 iunie), a II-a ediție a concursului național de tartar.

Vor avea loc ateliere de lucru în cadrul cărora se vor deprinde tehnici de gătit, învăța rețete și coctelerie, se vor organiza activități gratuite, teatru, expoziții, dar și activități pentru copii.

”Festivalul Cărnii” este, de fapt, o petrecere, așa că nu va lipsi nici muzica. Street music, spectacole live, dj, vor însufleți atmosfera de dimineață și până a doua zi în zori. Unul din motto-urile festivalului este: ”Muzică în timpul zilei, petrecere noaptea!”

Până la data redactării articolului azi, 04.06.2019, biletele de intrare nu fuseseră puse în vânzare . Cei interesați pot lăsa un email pe site-ul festivalului: http://meatcarnival.es/en.

Am tradus și rescris acest articol cu gândul la noi, românii, și mai ales la atmosfera de 1 Mai, când se încing și duduie grătarele.

Cu această ocazie am aflat că sunt și alte popoare care ne împărtășesc plăcerea cărnii. Spre deosebire de noi, spaniolii au dus-o la nivelul următor, făcând un eveniment pentru ea.

Așadar, dacă ești iubitor de carne și ești în Valencia între 21-24 iunie, vino să simți gustul fripturii spaniole! Sigur nu vei regreta!

Fotografia aparține: www.valenciabonita.es

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1736