Expoziția ”Van Gogh Alive” în Valencia

Ce este ”Van Gogh Alive The Experience”

În perioada iulie-octombrie, Valencia va găzdui Van Gogh Alive The Experience, cea mai vizitată expoziție senzorială și multimedia din lume.

Pe cartea sa de vizită sunt trecute cele 80 de orașe ale lumii prin care a trecut (Berlin, Roma, Moscova, Sankt-Petersburg, la Beijing, Santiago de Chile, Varșovia, Bogota, Budapesta, Istanbul, Phoenix, Tel Aviv sau Lisabona) și cele cinci milioane de oameni care i-au trecut pragul.

Timp de un secol, lucrările lui Vincent Van Gogh au fost expuse în cele mai prestigioase muzee din lume, dar niciodată așa. Van Gogh Alive The Experience nu este o expoziție de artă obișnuită, este o experiență multi-senzorială în care opera pictorului olandez prinde viață sub ochii noștri.

Asta face ca Van Gogh Alive The Experience să fie o propunere culturală perfectă pentru tot publicul, de la cunoscători de artă la cei care vor fi pentru prima dată în contact cu opera artistului. Adulții, tinerii și copiii vor avea parte de o experiență care combină creativitatea, divertismentul și caracterul didactic al lui Van Gogh.

“Până în prezent, în Spania nu s-a văzut nimic similar. Nu vezi imaginea, imaginea te absoarbe, este în jurul tău, peste tot”, spune Elena Goroskova, director al ”Van Gogh Alive The Experience” în Spania.

Van Gogh Alive The Experience este o experiență de pionierat care prin combinația mișcare, lumină și muzică surround redă mai mult de 3.000 de lucrări și imagini ale lui Vincent Van Gogh. Expoziția oferă și posibilitatea de a examina sursele de inspirație ale pictorului, viața lui, gândurile și starea lui de spirit prin panouri, fotografii și clipuri video care descriu perioada sa de lucru între 1880 și 1890.

Pereții, podelele și plafoanele Ateneul Mercantil din Valencia vor deveni pânze digitale pentru proiecțiile unor lucrări precum Noaptea înstelată sau Camera din Arles, ca și ale altora cunoscute. Expoziția este creată de compania australiana Grande Exhibitions, iar realizarea performantă este posibilă datorită tehnologiei inovatoare SENSORY4TM.

Expoziția va avea și un colț rezervat pentru copii și o sală de artă pentru a învăța să picteze ca Van Gogh cu ajutorul unor tutoriale video realizate de artiști de experți.

Biletele sunt deja puse în vânzare pe site-ul oficial al www.vangogh.es. Vizite în timpul săptămânii se bucură de un discount atractiv pe preț. Vor fi, de asemenea, oferte speciale pentru copii, studenți, persoane cu handicap, persoane de peste 65 de ani și șomeri, oferte pentru familii și grupuri.

Așadar, dacă vizitezi Valencia în perioada 27 iulie – 20 octombrie, nu rata expoziția ”Van Gogh Alive”! Vei intra în viața pictorului și vei cunoaște operele lui printr-o experiență unică!

Informații utile

– Când: 27 iulie – 20 octombrie.

– Unde: Valencia, Ateneul Mercantil, Piața Primăriei nr. 18 (Ateneo Mercantil de Valencia, Plaza de Ayuntamiento 18, 46002, Valencia)

– Program: Momentan programul nu este menționat pe site, cei interesați pot intra pe site-ul expoziției, https://vangogh.es și să trimită un email organizatorilor.

Bilete

* Informații importante: Se pot cumpăra online. Când nu mai sunt disponibile bilete online, ele nu se vor găsit nici la casă. Organizatorii avertizează că orele de intrare sunt aproximative, fiind influențate de fluxul vizitatorilor. Totodată, aceștia sunt rugați să aibă în vedere că sâmbăta, duminica și în sărbătorile legale, orale 11, 12, 13, 17, 18 și 19 sunt cele mai aglomerate.

Prețuri: Costurile biletelor diferă după mai multe criterii:

* Adult, în timpul săptămânii, 12 euro/persoană.

* Adult, sâmbătă și duminică, 14 euro/persoană.

*Copiii între 4-15 ani și persoanele cu dizabilități, 9 euro/persoană indiferent de zi.

* Elevii, șomerii, adulții peste 65 ani, în timpul săptămânii, 10 euro/persoană.

* Elevii, șomerii, adulții peste 65 ani, în timpul săptămânii, 12 euro/persoană.

* Gratuit pentru copiii până la 4 ani însoțiți de un adult (excluziv grupuri școlare).

Pentru achiziționarea de bilete pentru grupuri mai mari de 10 persoane, se poate trimite email aici: grupos@vangogh.es.

Mai multe informații aici: https://tickets.janto.es/vangogh/public/janto/?Nivel=Evento&idEvento=VGVAL

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1951