• Home
  • / Termeni și condiții

1. Definirea părtilor:
1.1 Valenciana.ro: Site web de tip blog, ce afișează informații online despre călătorii, oferte de călătorie și redirecționări către site-uri web (terti) unde se pot rezerva bilete de avion și/sau cazare.
1.2. Utilizator: Reprezintă persoana ce accesează site-ul web Valenciana.ro prin intermediul unui computer/telefon mobil (smartphone) și folosește informațiile de călătorie prezentate pe site (ponturi) în scopul organizării pe cont propriu a unei călătorii. Prin folosirea redirecționărilor de pe site-ul Valenciana.ro, utilizatorul  accesează portaluri de turism (terți) unde poate face rezervări pentru bilete de avion și/sau cazare.
1.3. Terți: Portalurile de turism, motoarele de căutare, agregatoarele și totalitatea site-urilor web unde se pot face rezervările și plățile aferente pentru bilete de avion și/sau cazare.
2. Despre Valenciana.ro
2.1. Valenciana.ro este un  site web de tip blog, domeniul „călătorii și turism” ce furnizeaza informații online despre călătorii și oferte de călătorie, respectiv bilete de avion și cazare. Valenciana.ro nu este agentie de turism, nu rezervă, nu vinde și nu intermediază tranzacții, ci doar oferă utilizatorilor, informații de călătorie și redirecționări (link-uri) catre terți, unde se pot face rezervările necesare și plațile pentru bilete de avion și/sau cazare, în urma informațiilor (ponturilor) prezentate pe site-ul web Valenciana.ro.
2.2. Butoanele de rezervare afișate pe acest site sunt redirecționări (link-uri) către terți unde se pot face rezervările necesare și plățile pentru biletele de avion și cazare, acestea din urmă fiind elementele ce alcătuiesc ofertele de călătorie prezentate pe site-ul web Valenciana.ro.
2.3. Contractul legal se face între Utilizator și Terț prin rezervarea și plata biletelor de avion și/sau cazare pe site-urile web și sistemele terților. Valenciana.ro nu va cere și nu va accepta niciodată plăți de la utilizatori, informații bancare sau date cu caracter personal. Valenciana.ro nu intermediază tranzacțiile făcute între utilizatori si terți.
2.4. Valenciana.ro, nu cere utilizatorilor taxe și/sau comisioane pentru folosirea acestui site web și a informațiilor prezentate.
3. Prin utilizarea informațiilor de călătorie de pe acest site web, confirmi următoarele:
3.1. Ai peste 18 ani.
3.2. Ești responsabil financiar pentru folosirea redirecționărilor (link-urilor) afișate pe acest site web și înțelegi că acestea conduc către terți unde se pot face rezervări și plăți pentru bilete de avion și/sau cazare folosind sistemele și infrastructura terților.
3.3. În cazul rezervărilor pentru bilete de avion și/sau cazare, ai luat la cunoștință și ești de acord să respecți condițiile și termenii terților, termeni și condiții ce curg odată cu rezervările și plățile efectuate pentru bilete de avion și/sau cazare.
4. Limitarea răspunderii
4.1. Clima. Afișăm informații de călătorie, respectiv oferte pentru bilete de avion și/sau cazare pentru călătorii atât în sezon cât și în extrasezon cand vremea poate fi capricioasă. Ești responsabil să te informezi despre prognoza meteo în perioada călătoriei tale, iar decizia de a călători în perioada respectivă reprezintă alegerea ta.
4.2.  Zboruri anulate și intârzieri. Deși zborurile anulate sau intarzierile sunt rare, Valenciana.ro nu este răspunzator pentru astfel de incidente neprevăzute ce pot surveni dupa rezervarea/plata biletelor de avion pe site-urile web ale terților, contractul legal fiind intre utilizator si terț.

În astfel de situatii, contractul legal fiind între utilizator si terț, există termeni și condiții specifice pentru astfel de situații. Vă rugăm sa luați legătura cu agenția de ticketing sau linia aeriana unde ați efectuat rezervarea și plata pentru biletele de avion.
4.3. Siguranța în călătorii. Furnizăm informații de călătorie și oferte de călătorie către majoritatea destinațiilor internaționale, însă nivelul de siguranță variază de la o destinație la alta și se poate schimba datorită fluctuațiilor socio-politice. Ești responsabil să te informezi în prealabil despre condițiile de călătorie din țara în care urmează sa călătoresti, iar decizia de a călători în perioada respectivă reprezintă alegerea ta.
4.4. Ofertele de cazare. Ratingul (Nota) hotelului, imaginile, prezentarea camerelor de hotel și caracteristicile acestora au caracter informativ și pot varia față de specificațiile oferite de către terți pe sistemele lor și în momentul rezervării/plății. Ești responsabil să verifici actualitatea și corectitudinea informațiilor afișate de Valenciana.ro înainte de a face rezervarea și plata pe sistemele terților, iar decizia rezervării și plății camerei de hotel reprezintă alegerea și decizia ta.
4.5. Forță majoră. Valenciana.ro nu poate fi responsabil pentru pierderile financiare generate de rezervări anulate sau întârzieri/anulări ale zborurilor generate de evenimente de forță majoră precum:
4.5.1. Evenimente naturale: cutremur, incendiu, epidemii, inundații, furtună sau alte evenimente.
4.5.2. Evenimente civile: grevă, atac terorist, revoluție, stare de război și activități similare.
4.5.3. Lipsa sau functionarea intermitenta a transporturilor, serviciilor de comunicatii, etc.
4.6. Valabilitatea tarifelor afișate. Tarifele afișate în ofertele de călătorie afișate pe Valenciana.ro sunt adăugate manual, se pot modifica independent de cunoștinta noastră și nu putem oferi nici o garanție pentru aceste tarife. Aceste tarife sunt valabile în momentul publicării ofertei de călătorie pe site și se pot modifica fără cunoștința noastră.
5. Folosirea site-ului web Valenciana.ro
5.1. Ești de acord să nu folosești acest site web și informațiile afișate în scopuri frauduloase sau care pot aduce daune materiale sau morale altor persoane fizice, juridice sau unor instituții publice.
5.2. Ești de acord să nu folosesti acest site web și informațiile afișate în scopuri care pot încălca legislații, legi naționale, europene sau internaționale, drepturile omului sau animalelor.
5.3. Ești de acord să nu copiezi informațiile afișate pe acest site web și să le folosești în scopuri comerciale.
6. Utilizarea și prelucrarea datelor cu caracter personal
6.1. Valenciana.ro nu solicită, nu stochează și nu prelucrează date cu caracter personal cu excepția adresei de email a Utilizatorului, folosită cu acordul Utilizatorului pentru trimiterea de informații despre oferte de călătorii în format de tip „Newsletter” (Buletin informativ) zilnic, pentru care și-a exprimat în prealabil acordul.
6.2. Valenciana.ro nu va folosi niciodată adresele de email ale Utilizatorilor în alte scopuri în afara celui prezentat mai sus.
6.3. Utilizatorul are disponibila mereu optiunea de a se dezabona de la buletinul informativ Aventurescu, prin folosirea opțiunii „Dezabonare” din subsolul fiecărui newsletter.
6.4. Newsletter-ul Valenciana.ro este în conformitate cu bunele practici în domeniu și este în concordanță cu legislația CAN-SPAM (2003).

7. Prin folosirea site-ului web Valenciana.ro și a informațiilor de călătorie afișate pe acest site, ești de acord cu termenii si condițiile prezentate mai sus.