Festivalul Zmeelor

Sâmbătă 11 și duminică 12 mai, pe Plaja Cabañal din Valencia, va avea loc cea de-a XXI-a ediție a Festivalului Zmeelor. Vor lua parte peste 100 de concurenți din Spania și alte țări ale lumii.

Potrivit organizatorilor, festivalul va avea premii pe mai multe categorii: zmeu de construcție, cea mai bună acrobație a unui zmeu în mișcare sau cea mai bună prestație statică. Una dintre secțiunile cele mai interesate este cea a zmeelor statice gigant. În zona de expunere a acestora, vizitatorii pot vedea zmee de până la 30 de metri lățime.

Numai în edițiile anterioare au trecut mai mult de 60.000 de persoane în timpul sărbătorii și au luat parte mai mult de 150 de piloți de zmee din diferite părți ale Europei.

În cadrul festivalului, zilnic, între 11:30-14.00 și 16:00 până la 19:30 se vor organiza ateliere gratuite pentru copii. Vârsta minimă pentru înregistrare este de minim 7 ani. Copiii cu vârsta cuprinsă între 7 și 10 ani trebuie să fie însoțit de un adult. Copiii de peste 10 ani pot intra singuri la ateliere. Înregistrarea copiilor la ateliere se face aici: www.festivaldecometasdevalencia.es/actividades.html.

Organizatorul ”Festivalului zmeelor” este Milotxes Club, asociație non-profit pentru promovarea și zborul zmeilor cu scop regional și care a întemeiat festivalul în urmă cu 20 de ani, în Gandia.

Programul ca și toate activitățile din cadrul ”Festivalului zmeelor” poate fi consultat aici: https://www.festivaldecometasdevalencia.es.

2017 a fost anul în care eu am văzut pentru prima dată acest festival și este cu adevărat uimitor. Cerul plajei din Valencia s-a umplut de culori vii, forme diverse, de balene, crocodili și urși uriași. Dacă sunteți în Valencia în sfârșitul de săptămână 11-12 mai, nu ratați ”Festivalul zmeelor”! Sigur nu veți regreta!

Fotografiile de mai jos sunt de la ”Festivalul zmeelor” 2017.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1847