Parcul Gulliver din Valencia, locul în care adulții devin copii

Parcul Gulliver din Valencia este locul în care deși ești adult, te poți copilări în voie. Fără ca nimeni să te privească strâmb sau să râdă de tine! Din contră, primul care vei râde râde vei fi chiar tu, dar o vei face pentru că te vei simți bine!!

Parcul se află în grădinile Turia și se întinde pe o suprafață de 15.000 mp.

Este întemeiat pe cartea lui Jonathan Swift, ”Călătoriile lui Guliver” și este format din figura gigantescă a personajului, lung de 70 m.

  • Fotografia aparține publicației online www.familiasenruta.com

Guliver este surprins după momentul naufragiului din carte, când a fost găsit de liliputani pe plajă și imobilizat la pământ cu corzi și sfori.

Întregul său corp, părul, hainele, până și plieurile mânecilor sunt străbătute de tobogane și scări.

E imposibil pentru oricine străbate corpul lui Guliver, să nu se simtă ca un liliputan.

Nu au fost uitate nici măcar pălăria și pantoful ieșit din picior, în care s-a făcut un tobogan.

Siguranța parcului

Construcția lui Guliver s-a făcut ținând cont că va fi folosit de copii și pentru siguranța lor.

Materialul din care este realizat este un tip de plastic moale, cu forme rotunde, evitându-se colțurile. Toboganele au o suprafață antiderapantă care reduce viteza de alunecare. Mai mult, pe întreaga durată a programului parcul are un paznic care se asigură că nu sunt incidente, dar ca îți poate furniza și informații la nevoie.

Design-ul și amplitudinea unora dintre spații face ca acestea să poată fi folosite de adulți împreună cu copiii și chiar de mai multe persoane în aceeași linie.

Parcul este înconjurat de multă vegetație, de zone de jocuri pentru copii, de piste de minigolf, zone de patinaj pentru patine.

În aceași zonă a Parcului Turia se află și centrul de închiriat biciclete pentru 4 sau 6 persoane, Cyclobikes Valencia Centrul se află la intrarea în Parcul Guliver din Ponte d’Angel Custodi. Cu o bicicletă închiriată de aici te poți plimba prin tot parcul Turia, care este cel mai lung din Spania, 9km, ceea ce îl face mai greu accesibil plimbatului la picior.

Parcul Guliver a fost construit la inițiativa primăriei orașului în 1990. În 2012 a fost închis pentru realizarea unor lucrări de întreținere. Costurile lucrărilor s-au ridicat la 90.000 €.

Informații utile

– Adresa: Jardí/Parque del Turia Tramo XII (Grădinile Turia sectorul XII), 46009 Valencia. Parcul se află între Puente del Regne și Puente de l’Angel Custodi, foarte aproape de Orașul Artelor și Științelor. Accesul se poate face de pe Puente de l’Angel Custodi, dar și din Plaza Montolivet.

Adresă Google: https://goo.gl/maps/dCWuQPrswjhtLDv47

– Tel: +34.963.370.204

– Tarife: Intrare gratuită.

– Program de funcționare:

– De la 10:00-20:00 neîntrerupt în aprilie, mai, iunie și septembrie.

– De la 10:00-13:30 și de la 17:30-21:00 în iulie și august.

– De la 10:00-17:30 neîntrerupt din octombrie și până în martie.

– Cum ajungi:

* Cu autobuzele rețelei de transport public EMT, liniile 24, 95 (stațiile Jacinto Benaverde Peris y Valero, Alcalde Reig Lluis Oliag și Alcalde Reig Pont del Regne), 13 (Alcalde Reig Lluis Oliag), 15 (stațiile Alcalde Reig Pont del Regne și Alcalde Reig Lluis Oliag), 40 (stația Regne de Valencia Alcalde Reig par și impar). 19, 94 (stațiile Albereda- Eduard Bosca și Albereda Angel Custodi).

  • Despre EMT citește aici. Dacă vrei să afli cum să ajungi dintr-un punct al orașului în altul cu autobuzele publice, verifică aici.

* Cu Valenbisi, cele mai apropiate stații 149 (Peris y Valero – Salamanca), 57 (Alameda – Pintor Monleón), 155 (Salamanca – Reina Doña Germana) și 43 (Escultor José Capuz – Oriente).

  • Dacă vrei să afli cum poți folosi Valenbisi ca turist, îți recomand acest articol.

* Cu metroul, liniile 3, 9 (stațiile Colon și Alameda), 5, 7 (stațiile Alameda , Colon și Amistat Casa de Salud) De la fiecare dintre aceste stații este o distanță de mers pe jos de aproximativ 1km. Stația Alameda se află chiar în Parcul Turia, așa că drumul de la ea la Parcul Guliver va fi prin parc.

  • Despre cum să circuli cu Metrovalencia, citește aici. Dacă vrei să afli cum să ajungi dintr-un punct al orașului în altul, verifică aici.

Recomandări:

– În lunile de vară ia cu tine ceva de acoperit capul, parcul este în aer liber și vara este foarte cald.

De preferat a nu se merge cu haine largi.

Atenționări!

Nu este permisă:

– Intrarea cu biciclete sau trotinete.

– Intrarea cu câini.

– Fumatul.

– Intrarea cu mâncare.

– Escaladarea toboganelor.

Articole care s-ar putea să te intereseze:

Ce să vizitezi în Valencia în patru zile, bine, fie și în cinci.

– Ce poți face patru zile cu copiii în Valencia

  • Dacă vrei idei despre ce poți să mai faci cu copiii în Valencia, am scris articole separate pentru activități în aer liber, dar și de interior.

– Port Saplaya, mica Veneție a orașului Valencia.

Aici, aici și aici poți afla mai multe despre natură, parcurile și grădinile din Valencia. Dacă stai mai multe zile în Valencia, îți recomand Albufera, un fel de deltă a Valenciei. Despre ea poți citi aici.

– Plaza del Patriarca, o bijuterie culturală, de artă și religioasă a orașului Valencia.

Dacă vrei să afli de câți bani ai nevoie pentru o vacanță în acest oraș, îți recomand articolul Cât costă o vacanță în Valencia.

Dacă vrei să fii la curent cu ce se mai întâmplă în Valencia sau să vezi diverse lucruri din oraș, urmărește-mă pe Facebook.

* * * 

Valenciana.ro este rezultatul exclusiv al muncii autorului. Site-ul este finanţat doar de acesta și de donațiile cititorilorSusține Valenciana, răsplătește efortul autorului și informațiile furnizate, aici* * *

* * *

Surse de informare: Jdiezarnal.es, Viuvalencia.com, Valenciaplaza.com, Valencia.es, Valenciabonita.es.

Fotografiile articolului aparțin autorului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

8229