Luni, 15 iunie, Comunitatea Valencia intră în faza 3. Reguli și ce se poate face

Luni, 15 iunie, întreaga Comunitate Valencia trece în faza 3, ceea ce va însemna mai multă libertate și mai puține restricții.

În această perioadă, guvernele autonome sunt cele care determină măsurile specifice pentru fiecare sector.

În continuare să vedem care sunt regulile și ce se va putea face în faza 3, pe fiecare sector.

Ce se poate face în faza 3

Întâlnirile în grupuri și intervalele orare

Se desființează intervalele orare pentru toate categoriile de vârstă.

Sunt permise întâlnirile în grupuri de până la 20 de persoane.

Barurile și restaurantele

Se vor redeschide barurile din incinta hotelurilor, restaurante și cluburi de noapte. În incinta oricăror baruri și restaurante, va fi permis accesul până în limita a 50% din capacitatea fiecăreia.

Se va permite și statul la bar, cu respectarea distanței de 2 metri între clienți.

Pe terasele în aer liber, accesul va fi limitat la 75% din capacitate, dar nu va putea să depășească 20 de persoane.

Dansul nu este permis în discoteci, baruri și orice alte localuri.

Nunțile, funeraliile și localurile de cult

Nunțile pot fi organizate cu un număr maxim de 150 de participanți în aer liber si 75 în interior, fără a se depăși 75% din capacitatea localului.

În cadrul funeraliilor, priveghiul pot fi organizat cu maxim 50 de persoane în aer liber și 25 în spații închise. Ceremonia de înmormântare sau incinerare este limitată la 50 de persoane.

Participarea la slujbele religioase în lăcașurile de cult va fi permisă până la maxim 75% din capacitate. Capacitatea maximă trebuie publicată într-un loc vizibil și trebuie respectate măsurile generale de securitate și igienă stabilite de autoritățile sanitare.

Sectorul muncii

Se permite revenirea la locul de muncă, cu stabilirea unor protocoale, a unor diverse măsuri de protecție, inclusiv a intervalelor orare. În incinta firmei se va respecta distanță de siguranță de 2 metri și se va evita utilizarea liftului.

În același timp, va continua lucrul de acasă.

Congresele, conferințele, evenimentele

Se pot organiza congrese, întâlniri, întâlniri de afaceri, conferințe, târguri științifice, evenimente cu maxim 80 de persoane. Se vor respecta măsura distanței de 2m și protocoalelor de securitate.

Magazinele, centrele comerciale, piețele

Magazinele pot primi clientelă până la 50% din capacitate.

În centrele comerciale, accesul se va face tot până la 50% din capacitate și se va asigura distanța de 2m. Va fi permisă folosirea zonelor comune și celor de agrement.

De asemenea, localurile din centrele comerciale vor primi clientelă până la limita a 50% din capacitate. Piețele în aer liber se pot extinde până la o capacitate de 50% din totalul tarabelor sau pot mări suprafața, asigurând distanța între tarabe. Acest aspect este la latitudinea primăriilor care trebuie să garanteze distanța de siguranță de 2 m între persoane.

Cinematografele, teatrele, sălile de spectacol, arenele

Cinematografele, teatrele, auditoriile, circurile și spațiile de spectacole similare își pot desfășura activitatea, cu condiția să nu depășească 50% din capacitate și să prealoce locurile ce urmează a se ocupa.

Este permisă reluarea activităților în sălile de artă scenică și de concerte muzicale, accesul publicului fiind limitat la 1/3 din capacitate.

Spectacolele în aer liber pot fi desfășurate în fața a maximum 800 de spectatori. Participanții trebuie să stea pe scaune și să respecte distanța socială de 2 metri.

Arenele se pot deschide cu limitarea capacității care garantează un spațiu de 9 mp pentru fiecare persoană.

Muzeele și bibliotecile

În muzee și săli de expoziții, capacitatea va fi de 50%, iar vizitele pot fi realizate de grupuri de până la 20 de persoane.

În biblioteci, pot fi desfășurate activități culturale și de studiu, cu condiția să nu depășească 50% din capacitate.

Ghiduri audio sau broșuri nu pot fi utilizate.

Hotelurile și unitățile turistice

Capacitatea de primire în zonele comune din unitățile hoteliere sau de cazare va crește până la 50%.

La activități (sport, divertisment) pot participa maxim 20 de persoane și, de preferință, se vor organiza în aer liber.

Plaja și activitățile în aer liber

Este permis înotul de agrement și plaja, cu respectarea condițiilor de siguranță și distanțare.

Pe plajă sunt permise activități sportive sau de recreere cu condiția să fie individuale și să nu presupună contactul fizic.

Centrele de agrement, parcurile, grădinile zoologice și acvariile se deschid cu o capacitate de 50% și cu  1/3 din atracții închise.

Acțiunile, activitățile pentru copii și tineri nu vor depăși 200 de participanți în aer liber și 80 în interior.

Se pot desfășura activități de turism și în natură în grupuri de maximum 30 de persoane. Activitatea unui ghid turistic este permisă, prin programare și cu grupuri de maxim 20 de persoane.

Parcurile tematice se pot deschide până la limita accesului a 800 de persoane, cu condiția să stea jos și să păstreze distanța socială.

Sportul

Sportivii din ligile federale neprofesionale se pot antrena în grupuri de până la 20 de persoane.

Meciurile pot avea loc cu maxim 1/3 din capacitate, garantând distanța între spectatori, atât în interior, cât și în aer liber. În sălile de sport este permis accesul până la 1/3 din capacitate. Vestiarele nu se vor putea utiliza.

Spectacolele și activitățile sportiv în interior sunt autorizate numai pentru practicarea sporturilor în care nu există contact sau riscul de contagiere este moderat, de exemplu, un patinoar. Publicul va fi limitat la o persoană pentru fiecare 20 mp.

Cazinourile, sălile de jocuri și pariuri

Cazinourile, sălile de jocuri și pariuri nu pot depăși 50% din capacitate și nici 50 de persoane în total.

Transportul public

Servicii de transport public urban și interurban vor funcționa la capacitate 100%.

Se permite utilizarea tuturor locurile din mijloacele de transport public (autobuz, metrou, tramvai, tren). Pasagerii trebuie să stea jos, iar dacă stau în picioare, trebuie respecte distanța de 2 m.

Transportul marin

Limitarea neîmbarcării pasagerilor pe feriboturi este eliminată, dar se va decide concret în fiecare caz în funcție de evoluția parametrilor sanitari.

Sunt autorizate activități nautice de agrement.

Deplasarea între provincii și comunități

Deplasarea între provinciile aceleiași comunități va fi reglementată de autoritățile locale.

În Comunitatea Valencia se permite circulația liberă între cele trei provincii.

Călătoriile în alte comunități autonome sunt permise doar din motive excepționale (de sănătate, profesionale sau de muncă, pentru a participa și/sau a îngriji persoane în vârstă, dependente sau cu dizabilități, pentru cauze de forță majoră sau de nevoie).

Autoritățile valenciene și-au anunțat intenția ca în faza 3 să reia conexiunile turistice cu Insulele Baleare și să permită călătoriile în provinciile vecine aparținând altei comunități autonome.

Utilizarea măștilor

Utilizarea măștii va continua să fie obligatorie cu respectarea acelorași reglementări care sunt în vigoare și în prezent.

Până pe data de 21 iunie, întreg teritoriul Spaniei se află sub stare de alarmă.

*  * *

Surse informații: Elmundo.es, Okdiario.com, Elconfidencial.com.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1279