Spectacole de operă gratuite în diferite localități din Comunitatea Valencia

spectacole-de-opera-gratuite-in-localitati-din-comunitatea-valencia

De la sfârșitul lunii iunie și până la începutul lunii octombrie 2020, în diverse localități din Comunitatea Valencia vor avea loc spectacole de operă gratuite. Ele se vor desfășura în cadrul proiectului “Les Arts Volant” (Artele zburătoare), aflat la a IV-a ediție.

Proiectul “Les Arts Volant” aparține El Palau de las Artes Valencia, Palatului Artelor Valencia, și își propune să aducă opera mai aproape de cartiere și localități.

Numele proiectului vine de la modalitatea inedită de prezentare a spectacolului. Compania “Les Arts Volant”, care prezintă aceste spectacol, se deplasează într-un camion mare care se va transforma într-o scenă în orașele în care vor avea loc spectacolele.

Pe ea, artiștii Centrului de Perfecționare al Palatului Artelor vor interpreta în direct opera-comedie “El tutor burlat” a compozitorului valencian Martín i Soler.

Program turneului de operă

Pe parcursul celor 21 de spectacole, camionul va vizita orașe din provinciile Alicante, Castellón, cum ar fi Altea și Villafranca del Cid, dar și cartiere din orașul Valencia.

În 2020, turneul va începe în La Barraca d’Aigües Vives (27 iunie), oraș urmat de Sagunto (28 iunie), Villafranca del Cid (1 iulie)Potries (2 iulie), Godella (4 iulie), Alcublas (5 iulie), Cazinouri (8 iulie), Palau de les Arts (10 și 11 iulie), La Pobla del Duc (15 iulie), Benirredrà (16 iulie), Ayora (18 iulie), Corbera (19 iulie), Gandia (21 iulie), Altea (22 iulie), Atzeneta d’Albaida (24 iulie) și Buñol (25 iulie).

După pauza din  august, echipa “Les Arts Volant” va relua turneul, concentrându-se pe cartierele orașului Valencia: Benicalap (25 septembrie), Sant Marcel·lí (26 septembrie), Parc Central (27 septembrie), Malvarrosa (2 octombrie), Patraix (3 octombrie) și Ayora (4 octombrie).

Piesa

Acțiunea piesei se petrece în mediul rural, iar tema este vastă, trece prin critica normelor sociale rigide de la mijlocul sec. al XVIII-lea, apărarea libertății și a iubirii mai presus de convenție și comoditate și poziția socială a femeilor în anii anteriori Revoluției franceze.

Regizorul Jaume Policarpo a gândit o punere în scenă cu un design inspirat din cărțile poștale romantice ale secolului al XIX-lea, în culori pastelate.

Distribuția “El tutor burlat” este formată din artiștii de la Centrul de Perfecțiune Aida Gimeno (Violante), Vittoriana De Amicis (Dona Menica), Oleh Lebedyev (Fabrizio) și Omar Lara (Pippo), împreună cu cântăreții valencieni David Ferri (Don Lelio) și Gonzalo Manglano (Anselmo). Carlos Sanchis va interpreta la pian în toate spectacolele.

Jesús Iglesias Noriega, directorul  Palatului Artelor a precizat în cadrul conferinței de presă de prezentare a proiectului, că “Les Arts Volant” vine “după o perioadă de consum digital, în care trebuie să li se reamintească cetățenilor despre experiența artei live.” Nu trebuie să ne gândim doar la cei care pot veni la Palatul Artelor, a mai spus acesta, ci și la cei care, din cauza distanței sau circumstanțelor, nu pot face acest lucru. “Les Arts Volant” este cel mai puternic instrument pentru a aborda și a face cunoscută lirica fără limitări de niciun fel.

* * *

Sursă informare: Valenciabonita.es

Fotografia articolului aparține publicației Comarcalcv.com

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1082