Las Fallas 2020. La Crida. Deschiderea oficială laică și religioasă, duminică, 1 martie

Deschiderea oficială a Las Fallas, La Crida, are loc duminică, 1 martie, ora 20.00 la Turnurile Serranos și marchează momentul laic al manifestării.

La ea participă oficialități din partea primăriei, guvernului, ale asociațiilor fallere, fallera mayor și fallera infántil și curtea de onoare.

La Crida. Deschiderea oficială laică

Semnificația evenimentului este aceea de a invita pe toți cei care sunt în Valencia la sărbătoarea Las Fallas.

Manifestarea se va încheia cu un spectacol de culori și lumini proiectate pe turnuri, urmat de un spectacol pirotehnic.

Recomandare: Cei care vor să aibă vizibilitate bună asupra Turnurilor Serranos, trebuie să vină cu mai bine de o oră înainte. Cei pasionați de acest eveniment vin chiar cu câte două-trei ore.

O scurtă înregistrare din timpul La Crida 2019.

La Crida. Deschiderea oficială religioasă.

După terminarea ceremoniei din Turnurile Serranos, are loc deschiderea oficială religioasă a Las Fallas, în biserica Virgen de los Desamparados din Plaza de la Virgen.

Ora de începere nu este exactă, ea este dată de timpul în care fallerii pot ajunge pe jos de la turnuri în piațăm aglomerație fiind foarte mare, iar străzile înguste.

Pentru cine vrea să vadă un spectacol vestimentar oficial, acesta este momentul potrivit. Fallere și falleri îmbrăcați în costumele tradiționale, curtea de onoare a fallerelor mayor vor fi toți prezenți în biserică. Fiecare falleră va depune ca ofrandă un buchet de flori la statuia patroanei orașului Valencia.

Aici este o înregistrare cu intrarea în biserica Virgen de los Desamparados a fallerelor mayor și infántil și a curții de onoare de la Crida 2019.

Cum ajungi la Torres de Seranos cu transportul public:

– Adresă: Plaza de los Fueros,46003, Valencia

– Cu autobuzele companiei de transport public EMT: 94,5, 19, 27,98, 79, 80. Poți afla cum te deplasezi dintr-ul loc în altul al orașului, pe site-ul companiei EMT, aici.

Stațiile deviate de 01 martie din cauza La Crida le găsești în link-ul de aici.

– Pe jos, din Plaza de la Reina, unde ajung autobuzele EMT liniile 4, 8, 9, 11, 16, 28, 70

– Cu Valenbisi. Verifică aici stații apropiate  Valenbisi.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1114