Cum este expoziția ”Van Gogh Alive The Experience”

Floarea soarelui este a mea, într-un fel.

Este unul din citatele lui Van Gogh care întâmpină vizitatorul încă de la intrare. Pentru cine nu îi știe opera, poate părea o excentritate artistică. Dar după ce ai vizitat expoziția, înainte de a ieși treci din nou pe lângă aceste rânduri. Și-n gând e imposibil să nu spui: Floarea soarelui a rămas a ta!

Expoziția multisenzorială Van Gogh Alive The Experience se află în Valencia până pe 20 octombrie. Este o expoziție care a străbătut deja 80 orașe ale lumii și a fost vizitată de 5 milioane de oameni.

Miercuri, 18 septembrie, i-am trecut și eu pragul. Deși am anunțat prezența ei în Valencia de la începutul lunii iunie și eram curioasă, am lăsat vara să se consume și să fie mai puțini turiști. Totuși, ca să mă asigur de prezență, mi-am rezervat bilet online, dar nu a fost cazul. Sunt cu adevărat utile atunci când este aglomerat. Când am ajuns eu, 16.30, în expoziție erau doar patru persoane, așa că am intrat cu mult înainte de ora programată.

Experiența Van Gogh Alive

Prima zonă a expoziției este clasică, are panouri informative despre viața și opera lui Van Gogh. Deși nu mă dau în vânt după muzee, am citit interesată toate informațiile. Limbajul este unul facil și simplu, iar explicațiile nu au multe detalii. Fac un rezumat al vieții lui Van Gogh.

Cea de-a doua zonă este cea senzațională și multisenzorială. Prin intermediul sunetului și al imaginii, am devenit parte la viața lui Van Gogh și i-am cunoscut opera. Timp de 40 de minute, pepereți și podea rulează un material despre viața și perioadele de creație ale artistului. Proiecțiile sunt împărțite în cadrane mari, sunt însoțite de sunet și de citate, gânduri ale acestuia adunate din scrisori sau scrieri personale. În prezetarea expoziției am citit că sunt prezentate 3000 de picturi ale lui Van Ghogh.

Totul este în mișcare, poți să te așezi sau să te culci pe pernele de pe podea, să te lași înconjurat de picturile ce curg în jur sau să mergi în timp ce imaginile din jurul tău se schimbă, iar muzica te duce în starea picturii.

Oricât de multe vorbe nu pot reda experiența. Trebuie trăită și, cu siguranță, nu te va lasă indiferent.

Pe mine, Van Gogh Alive m-a atins într-un fel neașteptat și ciudat: am regăsit acolo ceva din mine, ascuns și foarte intim. Cred că ceva din nebunia, simplitatea și normalitatea lui Van Gogh trăiește în fiecare dintre noi. Doar că în agitația acestor zile și cu preocuparea unor meserii nevocaționale, este greu de simțit și atins.

Your profession is not what brings home your weekly paycheck, your profession is what you’re put here on earth to do, with such passion and such intensity that it becomes spiritual in calling.

Profesia ta nu este cea care îți aduce acasă salariul săptămânal, profesia ta este ceea ce ești pus aici pe pământ, cu o asemenea pasiune și o asemenea intensitate încât se transformă în chemare.

Ca să îți faci o părere despre ce înseamnă Van Gogh Alive The Experience, las aici o scurtă înregistrare din timpul vizitei.

În perioada 26.12.2019 – 18.02.2020, Van Gogh Alive va fi în Madrid!

Informații utile despre Van Gogh Alive The Experience

Perioada: până pe 20 octombrie.

Adresa: Valencia, Ateneul Mercantil, Piața Primăriei nr. 18 (Ateneo Mercantil de Valencia, Plaza de Ayuntamiento 18, 46002, Valencia)

– Program: Programul nu este menționat pe site, dar intervalul orar care apare la cumpărarea biletelor online este 09.00 – 21.00.

– Bilete

* Informații importante: Se pot cumpăra online. Când nu mai sunt disponibile bilete online, ele nu se vor găsit nici la casă. Organizatorii avertizează că orele de intrare sunt aproximative, fiind influențate de fluxul vizitatorilor. Totodată, aceștia sunt rugați să aibă în vedere că sâmbăta, duminica și în sărbătorile legale, orale 11, 12, 13, 17, 18 și 19 sunt cele mai aglomerate.

– Prețuri: Costurile biletelor diferă după mai multe criterii:

* Adult, în timpul săptămânii, 12 euro/persoană.

* Adult, sâmbătă și duminică, 14 euro/persoană.

*Copiii între 4-15 ani și persoanele cu dizabilități, 9 euro/persoană indiferent de zi.

* Elevii, șomerii, adulții peste 65 ani, în timpul săptămânii, 10 euro/persoană.

* Elevii, șomerii, adulții peste 65 ani, în timpul săptămânii, 12 euro/persoană.

* Gratuit pentru copiii până la 4 ani însoțiți de un adult (excluziv grupuri școlare).

Pentru achiziționarea de bilete pentru grupuri mai mari de 10 persoane, se poate trimite email aici: grupos@vangogh.es.

Mai multe informații aici.

Recomandare: Cum nu mai este aglomerat, te sfătuiesc să cumperi biletul la intrare și nu online, eu am plătit 13,50 euro, 1,50 euro suplimentar taxă plată cu card bancar de Spania.

– Cum ajungi: Ateneo Mercantil este situat în Plaza del Ayuntamiento. Poți ajunge cu uul din autobuzele companiei de transport în comun EMT, Liniile 4, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 13, 16, 19, 27, 28, 32, 35, 67, 70, 71, 72, 81. Pentru a afla ce autobuz ajunge în Plaza del Ayuntamiento din locația ta, intră aici completează locul de plecare si destinația. Pentru mai multe informații despre biletele sau abonamentele potrivite, citește aici.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1859