Expoziție gratuită cu cea mai mare pictură în acuarelă din lume, în Valencia

Cea mai mare pictură în acuarelă este găzduită de Centrul cultural ”Carmen Alborch” Mislata, Valencia, într-o expoziție gratuită. Opera valencianului Rafael Boluda măsoară 164 metri de pânză continuă și reprezintă istoria umanității de la începuturi și până în prezent, bazându-se pe mitologie. Motto-ul sub care se prezintă expoziția este ”Umanitatea prin mitologie ”.

Rafael Boluda a finalizat opera sa în cinci ani. lți cinci ani, pictura a stat închisă într-o cutie de lemn pentru că artistul nu a găsit niciun muzeu sau o sală de expoziții care să dedice  întregul complex ansamblului. Centrul Cultural Mislata devine locul în care opera completă este expusă publicului pentru prima dată.

Cei 164 metri de pânză pictată sunt formați din 75 de scene. Ele reprezintă preistoria și epoca piramidelor, trec prin Imperiul Persan, luptele lui Aniba, cruciadele sau Epoca de Aur din Spania și ajung la mai multe momente istorice contemporane precum imperiile coloniale, războaiele mondiale și lumea de azi.

Informații utile

Locație:  Centrul cultural ”Carmen Alborch” Mislata, Valencia

Adresă: Bd. Gregorio Gea, numărul 34, Mislata, Valencia

Program: De luni până vineri, în intervalul 16:00 – 21:00 până pe 16 octombrie 2019.

Tarif: Gratuit.

Cum ajungi în Mislata

Din Valencia se poate ajunge și cu autobuzul companiei de transport public EMT Linia 71, dar metroul este cea mai simplă și rapidă variantă. Oricare din Liniile 3, 5, 9 până la stația Mislata.

* Fotografia  articolului aparține publicației online www.valenciabonita.es

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1369