Cea mai mare navă de război a Spaniei vizitează Valencia între 7 și 10 noiembrie

Cel mai mare vas de război construit în Spania, nava “Juan Carlos I”, ancorează în perioada 7 – 10 noiembrie 2019, în portul Valenciei. Sâmbătă, 9 noiembrie, între orele 10 și 17, își va deschide gratuit porțile, putând fi vizitată în interior. În acest scop, va exista un serviciu de autobuz care va pleca de la Comandamentul Naval, lângă Informațiile turistice din Portul Valencia.

Proiectată și construită integral în Spania, nava a fost predată Marinei  în septembrie 2010. Și-a primit numele de la Majestatea Sa Regele Don Juan Carlos I, continuând astfel îndelungata tradiție a Marinei spaniole de a atribui uneia dintre navele sale principale numele propriu al regelui.

Câteva informații

Nava ”Juan Carlos” este o unitate avansată din punct de vedere tehnologic, interoperabilă, fiind proiectată cu patru profiluri de misiune:

– Ca navă amfibie, capabilă să transporte o forță a corpului marin pentru a efectua o aterizare, susținând operațiunile pe uscat.

– Ca navă de proiecție a forței, capabilă să transporta forțe de la orice armată la câmp de operație.

– Ca o eventuală platformă pentru aviația îmbarcată.

– Ca navă pentru operațiunide sprijin umanitar, de evacuarea personalului din zonele de criză și spital în  zonele afectate de catastrofe etc.

Vasul are o lungime de 232 de metri, o greutate de peste 27.000 tone. Echipajul său numără peste 323 de profesioniști, nava având o capacitate de peste 1500 de oameni.

Vasul are o capacitatea aeriană preconizată este de a transporta și opera până la 30 de aeronave între elicoptere mijlocii și grele în profil de operațiuni amfibie sau între 10 și 12 avioane F35B sau AV-8B +, plus un număr similar de elicoptere medii, atunci când operează cu profil a misiunii de transport aerian.

  • Fotografiile de mai jos aparțin publicației online lasprovincias.es.

Nava este dotată cu patru mitraliere de 12,7 m/m și este planificată pentru instalarea unui sistem de rachete Point Defense (tip ESSM sau RAM). Are un radar tridimensional LANZA-N (radar de explorare aerian) cu o autonomie maximă de 250 de mile, un set de două radare de supraveghere și control elicopter și un radar de apropiere, utilizat pentru a controla aeronava care se apropie pentru a lua pe puntea de zbor și pentru a controla spațiul aerian.

În loc de concluzii

Indiferent că ești sau nu pasionat de nave de război, în acest sfârșit de săptămână ai ocazia să ajungi la bordul uneia. Pentru adulți este o experiență interesantă, iar pentru copii una cu adevărat palpitantă. Accesul este gratuit, iar spațiile de vizitare sunt amenajate pentru a fi accesibile și persoanelor cu dizabilități.

Atenționare: Nu este permis accesul cu pachete mari.

* Fotografia articolului aparține publicației online valenciabonita.es

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1538