30 octombrie – 03 noiembrie, salon nautic și activități gratuite la Marina de Valencia

În perioada 30 octombrie – 3 noiembrie Marina de Valencia găzduiește un salon nautic și diverse activități gratuite.

Manifestările sunt prilejuite de cea dea a XII-a aniversare a Marina de Valencia.

Salonul de ambarcațiuni din acest an va fi deschis publicului și gratuit, cu excepția zonei profesionale sau „De Armadores”, ”A Armatorilor” dedicată expoziției și vânzării de bărci, motoare, accesorii și servicii nautice.

În cei 16.000 de mp de expoziție vor participa peste 70 de expozanți. Printre ei se numără principalele șantiere navale naționale și internaționale, cu flota de bărci noi și noutăți ale anului, cele mai importante firme de motoare marine, precum și o gamă largă de electronice, accesorii, echipamente și servicii nautice. Evenimentul este organizat de Uniunea Companiilor Nautice (UEN) în colaborare cu asociația companiilor nautice și Marina de València.

Pe 3 noiembrie, în același loc, se va desfășura Valencia Boat Show, un spectacol nautic. Evenimentul se adresează profesioniștilor, pasionaților de nautică și publicului larg doritor să se apropie de cultura nautică.

Informații utile

Perioada de desfășurare: 30 octombrie – 03 noiembrie 2019

Adresă: Calle de la Aduana, Moll de Ponent, s/n, 46024 Valencia.

Tarife: Accesul liber și gratuit.

Tarife pentru zona profesionala: Miercuri, joi și vineri 5 euro, sâmbătă și duminică 3 euro.

Parcare: În clădirea Veles e Vents. Gratuit primele două ore.

Cum ajungi: Detalii aici: https://valenciaboat.com/info-practica/

Cu prilejul aniversării Marina de Valencia, vor avea loc expoziții, sporturi nautice, escape room în aer liber cu temă nautică, ateliere, cinema și concerte. Tinglado 2 este locul în care vor avea loc multe activități.

Concerte

Pe durata Valencia Boat Show, concertele de muzică de la Pergola se vor muta pe esplanada situată lângă La Base și vor dura tot weekendul. Airbag, Capsule, Smile, Sweet Barrio și Peranoia, Emperador și Tiranul sunt câteva dintre grupurile care vor concerta vineri și sâmbătă până la 21.00, dar și  duminică dimineața.

Cinema cu temă nautică

În această ediție a Valencia Boat Show vor avea loc proiecții audiovizuale legate de nautică în colaborare cu festivalul ”Sail In”. În total vor fi trei sesiuni de aproximativ două ore, care vor fi proiectate de joi, 31 octombrie până duminică, 3 noiembrie, dimineața, dar și după-amiaza.

În cadrul celor trei sesiuni vor rula următoarele filme:

Sesiunea I

– Documentarul ”Salvemos nuestro Mediterráneo”, ”Salvați Mediterana noastră” de Manu San Felix, un biolog marin a cărui principală preocupare este deteriorarea coastei mediteraneene și a fundurilor marine. Filmul este produs de National Geographic, iar în rolul principal îl are chiar pe San Felix.

”Nausica” a italianului Luca Merli, un film despre surf și despre cum să trăiești o viață simplă în simbioză cu natura.

”Another Day – Team Brunel” (”O altă zi – Echipa Brunel”) al olandezului Arno Stols, un documentar care prezintă experiența extremă a Volvo Ocean Race, turul lumii realizat de bărci cu vele.

Sesiunea a II-a

”Ballena Franca” un film argentinian regizat de Kevin Zaouali și Santiago Sainz-Trapaga a cărui vizionare presupune o cufundare senzorială completă în inima mării Patagoniei.

– Scurtmetrajul ”Dídac Costa”, de Guille Cascante.

”Disko” de Dominique Joyce, care spune povestea navigatorului francez Oliver Huin și aventura sa descoperind golful Bay Disko, în Arctica.

Sesiunea a III-a

– Filmul britanic ”Maiden” al lui Alex Holmes, care spune povestea lui Tracy Edwards, o bucătăreasă a cărei pasiune pentru concurență a determinat-o să vrea să facă parte dintr-un echipaj 100% feminin într-o lume. de bărbați, să participe la legendara cursă Whitebread, în prezent The Ocean Race.

– Proiecția mexicană ”Del Mar” produsă de Ryoko, care povestește experiențele, eforturile, realizările și aspirațiile lui Kristal Hernández, un surfer mexican născut în Zihuatanejo care, în ciuda faptului că este mamă singură și că a crescut într-un mediu dificil, nu renunță la visul tău.

În cadrul aceleiași sesiuni, va fi proiectat Surface” a americanului John Rodosky, care spune povestea modului în care fotograful premiat Ben Thouard inventează o nouă perspectivă asupra lumii: privirea în afara din inima unui val.

Ateliere de familie

În cadrul Valencia Boat Show 2019 vor fi organizate ateliere în care cei mici își vor crea propriile bărci. Atelierele vor avea loc sâmbătă 2 și duminică 3 noiembrie, dimineața.

Informații la tel.: +34.665.887.344 (valabil și pentru Whatsapp) sau email: info@valenciaboat.com

Expoziții

Expoziția ”Asphixia” abordează problema materialelor plastice din mare. Motto-ul ei este ”Creșteți conștientizarea în timp ce creați artă!” poate fi vizitată pe durata Valencia Boat Show.

Cabanyal, un nod către satele marinarești

Cabanyal este cartierul de pescari al orașului Valencia, un loc plin de tradiție care nu putea lipsi de la Valencia Boat Show. În cadrul festivalului, cartierul Cabanyal va avea un spațiu dedicat în care își va pune în valoare importanța sa de-a lungul istoriei și valoarea sa maritimă pentru oraș.

Arta urbană

Anul acesta locul dedicat artei urbane vrea să fie un punct de atracție și pentru tinerii artiști din lumea graffiti Lor li se va permite să creeze pe nava Cupei América situată pe esplanada La Base. Vor participa artiști graffiti din Spania, dar și din Valencia.

Activități nautice

Pe lângă activitățile gratuite, Valencia Boat Show oferă diverse experiențe pentru cei care doresc să înceapă practicarea sporturilor nautice. Vizitatorii pot testa windsurfing, macro-paddle surfing sau clase de yoga SUP și pilates. Cei care vor să se relaxeze, Quick Sail oferă o călătorie liniștită pentru a admira priveliștile.

Escape room cu temă nautică

Cei mai aventuroși au parte la Valencia Boat Show escape room cu temă nautică.

Preț: 30 euro, indiferent de numărul participanților (singur, în cuplu sau în grup) și fără limită de persoane pe echipă. Se vor acorda premii pentru echipele cele mai rapide.

În loc de concluzii, aniversare Marina de Valencia

În intervalul 30 octombrie – 3 noiembrie, Marina de Valencia are o ofertă diversă și gratuită de divertisment!

Pentru cei interesați să participe la diferite activități și să-și asigure locul, Valencia Boat Show pune la dispoziție posibilitatea de a face rezervări online: www.valenciaboat.com.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1301