Ce poți să faci în Valencia la sfârșitul de săptămână 19-21 noiembrie

La sfârșitul de săptămână 19-21 noiembrie, oferta de petrecere a timpului liber în Valencia îți permite să alegi ceva pe gustul sau vârsta ta. Important e doar să ai … timp!

Am făcut o selecție a ce am considerat că este mai interesant, iată care sunt opțiunile: expoziție gratuită de module feriviare la scară H0, piață de antichități, Târgul ”Consumă responsabil” destinat produselor din Comunitatea Valencia, vizită la Bioparc (în weekend-urile din noiembrie 2021 are reduceri), expoziția interactivă ”Impresionistas” (care te va scufunda în operele ale renumiților pictori impresioniști) și expoziție de kimonouri de mătase.

În provincia Alicante, pnă pe 28 noiembrie are loc ”Fira de Fires de Ondara” 2021, târg care se desfășoară din 1690. tapas, un târg de distracții și spectacole culturale.

Provincia Valencia

Expoziție gratuită de module feroviare la dimensiuni reduse

Până pe 5 decembrie 2021, AVAF – Asociación Valenciana Amigos del Ferrocarril – organizează o expoziție de module feroviare la scara H0 în centrul comercial Arena Multiespacio din Valencia.

Sunt prezentate mai mult de 50 de module și vor fi expuse peste 100 de metri de linii de cale ferată la scara 1:87.

Modele reproduc fidel inclusiv stațiile de gară la scară mică: Benigànim, Cabanyal, Estacion del Norte și Siding Algar a liniei Central de Aragón. Acestea vor fi și funcționale.

Sfârșitul de săptămână 20 – 21 noiembrie 2021 va avea tema specială ”Trenuri și animale”, cu referire la acele trenuri cunoscute cu nume de animale.

Informații utile

Perioada: Până pe 5 decembrie.

– Locație: Centrul comercial Arena Multiespacio

 • Adresa: Calle Genoveva Torres, s/n, 46020, Valencia.

– Program: Luni-duminică de la 11:00 la 14:00 și de la 18:00 la 21:00.

– Prețuri: Intrare gratuită

 • Pentru a controla capacitatea incintei și a garanta siguranța tuturor, organizatorii solicită tuturor participanților să-și ridice biletele de la Info Point, situat la Etajul 1 al centrului nostru comercial. Distribuirea biletelor va începe cu 15 minute înainte de deschiderea evenimentului, sau mai devreme dacă este necesar.
 • Biletele nu pot fi colectate sau rezervate pentru alte zile.

– Contact aici

”Târg de consum responsabil” cu produse valenciene

Sâmbătă, 20 noiembrie și duminică, 21 noiembrie 2021, Plaza del Ayuntamiento de Valencia găzduiește prima ediție a ”Târgului de consum responsabil” din Comunitatea Valencia.

Obiectivul manifestării este de a face cunoscută existența produselor locale, dar și a serviciilor și activităților companiilor și entităților care promovează și permit practicarea unui consum responsabil.

Sunt programate conferințe și ateliere alimentare și de reciclare, acțiuni de divertisment pentru copii, ateliere de informare despre schimbările climatice, energia alternativă. Companiile și organizațiile participante expun spre vnzare produse locale ecologice, artizanale, textile, de producție durabilă.

Informații utile

Perioada: Sâmbătă, 20 noiembrie de la 11:00 la 21:00 și Duminică, 21 noiembrie 2021 de la 11:00 la 20:00.

– Locație: Plaza del Ayuntamiento, 46002, Valencia.

– Intrare liberă.

Piața de antichități din Calle Tapineria

Sâmbătă, 20 noiembrie și duminică, 21 noiembrie 2021, în spațiul de pe Calle Tapineria, din centrul vechi al orașului, devine un templu al colecționării.

Este vorba de o piață de anticihități și obiecte de epocă, cunoscută printre pasionați, care are loc în fiecare lună.

Aici poți găsi de la mobilier de epocă, piese de artă, ceasuri, jucării și chiar sculpturi.

Toate acestea sunt amestecate cu branduri de modă, accesorii, accesorii și gastronomie locală, deoarece zona Tapineria, strada și piața, sunt recunoscute în Valencia drept un spațiu activ, plin de diverse evenimente.

Este o bun oportunitate pentru o plimbare prin centrul vechi al Valenciei.

Informații utile

Perioada:

 • 18-19.11 de la 10:00 la 14:00 și de la 17:00 la 20:00
 • 20-21.11 de la 11:00 la 21:00.

– Locație: Calle Tapineria, 46001, Valencia.

– Intrare liberă.

Circul de Crăciun ”Clownul magic”

Din 20 noiembrie 2021 până pe 09 ianuarie 2022, ”Circ de Nadal” (”Circul de Crăciun”) se află în Complexul Comercial MN4, Alfafar, Valencia.  

Spectacolul cuprinde reprezentații ale unor trupe și de pa alte continente. Circul îl are ca personaj principal pe Popey Jr., supranumit și clovnul magic, distins cu Premiul Național de Circ al Spaniei.

Povestea pusă în scenă, în care Moș Crăciun îl ghidează pe clovnul Popey printr-o potecă plină de spiriduși, oameni de zăpadă, spargatori de nuci și pinguini, melodiile clasice de Crăciun cu coregrafii anunță un spectacol unic.

Dintre numerele ”Circ Nadal” :

 • ”Fantezia chinezească a dragonului roșu”, din Circul Imperial Chinezesc
 • ”Călugării Războinici Shaolin”, războinici Wushu autentici
 • Clovnul Di Carlo cu spectacol său de comedie – participativ bazat pe Hollywood Cinema
 • Jonglerii așe clovnului Giovanni Genovesi, cu popice, farfurii și mingii
 • ”Never Enough”, număr de acrobație aeriană cu echilibristică și contorsionare.

Informații utile

Perioada:

 • 20 noiembrie 2021  9 ianuarie 2022

– Locație: Calle Llàcer, 1 Junto a, Centro Comercial MN4, 46910 Alfafar, Valenci.a.

– Bilete aici.

– Cum ajungi:

 • Cu MetroBus nr. 183. Stațiile și programul liniei 183, le pți vedea aici.
 • Cu trenul – Cercanía C1 . Despre cum te deplasezi cu cercanías în jurul Valenciei, afli aici.
 •  Cu Metrovalencia, liniile 2 și 7. Despre cum te deplasezi cu metroul în Valencia și ce bilete sunt recomandate pentru un turist, afli aici.

 • Fotografia surprinde un moment din numărul de acrobație și aparține Circ Nadal.

Bioparc Valencia – ofertă specială 

La sfârșiturile de săptămână din noiembrie 2021, Bioparc are valabilă promoția de bilete ”BIOWEEKENDS 2021”.

Copiii până la 4 ani au intrarea gratuită.

Informații complete afli aici.

”Impresionistas” – expoziție interactivă

Aproape 1000 de opere ale lui Monet, Renoir, Van Gogh, Cézanne, Manet, Gauguin, Morisot, Degas, Pissarro și Toulouse-Lautrec prind viață prin imagini în mișcare, muzică și sunet surround.

Ele sunt proiectate pe ecrane gigant de 4m înălțime și 24m lățime, într-o încăpere de 400 mp.

Copiii sub 5 ani au intrare gratuită!

Informații suplimentare aici.

Dacă vrei să-ți faci o părere despre cum este, iată un scurt film de la expoziția din Sevilla.

Expoziție de kimonouri 

Museo de la seda – Muzeul Mătăsii – Valencia găzduiește ”Kimono. De la tradiție la modă”, o expoziție care adună secretele și particularitățile acestei piese vestimentare și care devăluie istoria și cultura japoneză prin intermediul ei. 

Expoziția prezintă 31 de ținute complete, distribuite în trei zone tematice și cele patru anotimpuri. Prin intermediul ei cunoaștem cum este îmbrăcat un kimono, din câte piese vestimentare este compus sau ce accesorii ar trebui să poarte.

Expoziția cuprinde kimonourile ceremoniale și formale, o rochie de mireasă spectaculoasă, kimonouri zilnice și pentru ocazii speciale, dar și accesoriile necesare, de la sandale la piepteni și multe alte accesorii.

Kimonoul, folosit de la începutul secolului al XX-lea până în zilele noastre, a trecut de la a fi o îmbrăcăminte de uz zilnic la a fi folosit la ocazii speciale, cum ar fi majoratul și absolvirea, sau în ceremonii și situații formale precum nunți, înmormântări și ceremonie a ceaiului.

Recomand vizitarea Muzeului mătăsii, Museo de la seda, un obiectiv turistic puțin cunoscut turiștilor.
 • Vizitarea lui oferă vizitatorului o imagine completă despre epoca de aur a Valenciei, când se afla pe ruta mătăsii.
 • Clădirea muzeului datează din sec. al XV-lea și găzduiește o bogăție de patrimoniu sub formă de fresce, picturi murale și mozaicuri.
 • ClădireA este și sediul Colegiului Superior al Artelor de Mătase (Colegio Mayor de Arte de la Seda). Arhiva acestuia este cea mai importantă din Europa dintre toate ordinele meșteșugărești, cuprinde de la începuturi și până în prezent mostre, lucrări sub formă de suluri, cărți și cutii de arhivă.

Informații utile

– Dată: 26 octombrie 2021 – 28 februarie 2022.

– Locație Museo de la seda: Calle Hospital, 7, Valencia. Intrarea fizică prin: Calle Hospital, 9,Valencia

– Program:

 • Luni închis.
 • De marți până sâmbătă: de la 10:00 la 19:00.
 • Duminică: 10:00 până la 14:30.

– Bilete pentru Museo de la seda:

Prin achizițioanrea unui astfel de bilet se vizitează tot muzeul, nu numai expoziția.

 • Bilet individual: 7 Euro
 • Bilet individual redus pentru Muzeul mătăsii: 6 Euro.
 • Bilet mixt, se poate vizita: Muzeul mătăsii+Biserica “Santo Juanes”+Biserica “San Nicolas y Bari” (supranumită Capela Sixtină a Valenciei): 10 euro.

Provincia Alicante

Târgul din Ondara

Din 13 până în 28 noiembrie 2021, în orașul Ondara (Alicante, foarte aproape de Dénia sau Pego) are loc ”Fira de Fires de Ondara” 2021, târg care se desfășoară din 1690. tapas, un târg de distracții și spectacole culturale.

Pe durata celor weekend-uri, în cadrul târgului, vor avea loc un târg de atracții, un concurs de tapas, concerte si spectacole muzicale și culturale, manifestări cu tipic tradițional.

Punctul culminant al ”Fira de Fires de Ondara” 2021 va avea loc la sfârșitul de săptămână 20 – 21 noiembrie, când se vor desfășura Târgul Local de Comerț din Prado și Târgul de Animale din Plaza Toros, pe lângă tururi ghidate dramatizate.

Târgul de Atracții Ondará se va desfășura timp de trei weekenduri din noiembrie (zilele 13 și 14; 20 și 21; și 27 și 28) în parcarea situată lângă strada Nacions Sense Stat, lângă supermarketul Mas y Mas. Ziua Copilului, cu prețul atracțiilor la un euro, va fi miercuri 17 și 24 noiembrie.

Informații utile

– Dată: 13 octombrie – 28 noiembrie 2021.

– Locație: Plaza del Convent 2, 03760 Ondara, Alicante

– Program: Detalii pe site-ul târgului,  aici.

* * *

Vrei să fii la curent cu ce se mai întâmplă în Valencia sau să vezi diverse din oraș? Urmărește-mă pe Facebook!

* * *

Bilete speciale pentru vizitarea Muzeului Științelor, Oceanografului și Hemisfericului aici sau doar a Muzeului Științelor și a Hemisfericului în ziua de miercuri aici. Oferta valabilă doar pe perioada verii, a fost prelungită până pe 31.12.2021!

* * * 

Articole care s-ar putea să te intereseze

Cum ajungi din aeroport în centrul orașului Valencia 

– Transportul public în Valencia. Ghid complet

– Valencia Tourist Card, gratuități și reduceri pentru turiști

Ce să vizitezi în Valencia în patru zile, bine, fie și în cinci

– Linia publică de autobuz C1 parcurge o parte din centrul istoric din Valencia

– Care sunt și ce oferă autobuzele turistice hop on-hop off în Valencia

– Cu copiii în Valencia

– Muzee pentru copii în Valencia

Ponturi utile pentru un turist în Valencia

– Ce să faci în Valencia pe vreme urâtă

– Ce monumente din Valencia poți vizita gratis și când

– Ce muzee din Valencia poți vizita gratis și când

– Spectacole de flamenco în Valencia

– Locurile cu cea mai bună panoramă în Valencia

– Plaza del Patriarca, o bijuterie culturală, de artă și religioasă a orașului Valencia

– Tribunalul Apelor din Valencia, cea mai veche instituție juridică din Europa

– Parcul Natural Albufera, locul unde se vânează apusurile în Valencia

– Parcul Turia, grădinile din albia râului

– Valencia la pas: Jardin de la Glorieta, Grădina Glorieta

– Valencia la pas: Jardin del Parterre, Grădina Parterre.

– Despre Valencia, ce nu îți spun ghidurile turistice

 Cu animalul de companie în transportul public din Valencia, pe tren și autobuzele de lungă distanță

– Luggage storage în Valencia. Unde poți lăsa bagajele pentru câteva ore și chiar mai mult

* * *

* Sursă de informare: Visitvalencia.com, Valenciaextra.com, Valenciabonita.es

*Fotografia articolului aparține arenamultiespacio.es

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

953