Ce poți să faci în Valencia la sfârșitul de săptămână 12-14 noiembrie

Și la sfârșitul de săptămână 12-14 noiembrie, oferta de evenimente, manifestări sau activități la care poți participa în Valencia este amplă, important e să ai timp liber!

De la activități de știință gratuite, până la o vizită la Bioparc, care, în weekend-urile din noiembrie 2021 are reduceri, o expoziție interactivă care te va scufunda în operele pictorilor impresioniști și la salonul de motociclete și biciclete. 

Muzeul Științelor aniverserază 21 de ani cu activități gratuite

Museo de las Ciencias împlinește sâmbăta, 13 noiembrie, 21 ani de existență.

Evenimentul este sărbătorit cu două sesiuni gratuite intitulate ”Science on stage”, ”Știința pe scenă”, care includ experimente științifice în direct. Sesiunile ”CienciaMix” care au fost pregătite vor include cele mai bune experiențe de ”Magie chimică”, ”Rece, rece” ”aLUZina!”, ”Horror in the void” și ”Red hot”.

Experimentele vor avea loc în Auditoriumul Santiago Grisolía la 12:30 și 17:00.

Accesul în Auditorium va fi liber până la atingerea capacității maxime.

Altă manifestare festivă este și expoziția specială ”20 amb tu”, în traducere ”20 amândoi, tu, cu tine”, care este instalată pe Calle Menor del Museu și este, de asemenea, accesibilă publicului.

Expoziția amintește cum era viața noastră în anul 2000, începutul unui nou mileniu, un nou secol și deceniu în care am folosit primele telefoane mobile, viața exista fără Internet și Stația Spațială Internațională era în construcție.

Expoziția prezintă, ca o capsulă a timpului, cele mai semnificative elemente care au definit Museo de las Ciencias, ca un reper în știința interactivă. Un mod de a vedea evoluția istoriei sale prin piese din diferite expoziții care au servit de-a lungul acestor 20 de ani la înțelegerea fenomenelor științifice prin experimentare și divertisment. În plus, printr-un program de calculator, vizitatorii pot configura o nouă capsulă a timpului care se va deschide în 2040.

De asemenea, sunt expuse primele bilete de intrare la muzeu și afișe și broșuri ale muzeului până la obiecte din ”Espai dels Xiquets” (Spațiul copiilor). Vizitatorul va putea experimenta unele dintre cele mai emblematice module ale Muzeului, cum ar fi ”Toca si puedes”, ”Joacă dacă poți” cu ”holograma” și jocul de a pune monede ”pe orbită”.

Informații utile Muzeul Științelor Valencia

– Adresă: Av. del Professor López Piñero, 7, 46013 València, Valencia

– Cum ajungi afli aici.

– Intrare gratuită.

Salonul de motociclete și biciclete Valencia

De vineri, 12 noiembrie până duminică, 14 noiembrie, Feria Valencia găzduiește ”Salonul de motociclete și biciclete Valencia” și târgurile ”2 Wheels” și ”VLC Bikes”.

În peste 15.000 de mp vor fi expuse 120 de mărci și mărci de motociclete și biciclete.

În cadrul târgului vor fi prezentate modele noi, precum mult Kawasaki Z650 RS 2022, care va fi prezentat exclusiv la târg, sau noile Aprilia RS 660 și Tuono 660.

Piaggio va prezenta noutăți precum noul Bevery 400 ES sau noul său scuter electric Piaggio 1. KTM și Gas Gas, între timp, vor profita de ocazie pentru a prezenta noutăți precum KTM 350 EXC-F Factory Edition, printre multe altele.

BMW este prezent la târg și va prezenta noul Triple Black al BMW R 1250 RT și BMW R1250 GS și GS Adventure, precum și BMW G 310 R și GS, F 900 R și Modelele F 900 XR sau noile scutere C 400 X si GT, în timp ce Rieju va prezenta noile sale modele MRT SM 125 LC, noua gamă Euro5 și noua culoare gri CENTURY euro5.

VLC Bike’s

VLC Bike’s va fi și scena prezentării unor inovații importante de piață precum noua gamă Trekking de la Cube și Haibike, precum și modele noi precum Bianchi Specialissima, Giant Reign sau noua bicicletă Cervélo Aspero. La rândul său, Trek va prezenta E-Caliber 96 și firma Riese Müller noul său model Nevo 3.

Salonul ”2 Wheels”

Salonul ”2 Wheels” va reuni în total 90 de mărci, practic toate mărcile principale de pe piață și mai cunoscute precum Aprilia, Benelli, BMW, Daelim, Derbi, Ducati, Gas Gas, Gilera, Hanway. , H. Davidson , Honda, Husqvarna, Hyosung, Indian, Kawasaki, Keeway, KTM, Kymco, Lambretta, Moto Guzzi, MV Augusta, Peugeot, Piaggio, Rieju, Royal Enfield, Scomandi, Suzuki, Sym, TGB, Triumph sau Vespa, printre multe altele. În plus, o gamă largă de principalele mărci de accesorii, căști și îmbrăcăminte ”biker”.

La târg se vor găsi circuite de testare pentru motociclete și biciclete electrice, simulatoare sau ecrane de urmărire a GP alături de o zonă gastronomică variată.

Informații utile

– Locație: Feria Valencia – Nivelul II

– Adresă:  Av. de les Fires, s/n, 46035, València.

– Program valabil pentru ambele saloane:

 • Pe 12 și 13 noiembrie: 11:00 – 20:00 
 •  Pe 14 noiembrie: 11:00 – 19:00 

– Bilete: Disponibile online la un preț unic de 6 euro, cu o reducere de 3 euro față de casa de bilete.

 • Pentru ”2 Wheels” poți cumpăra bilete de aici.
 • Pentru ”VLC Bike’s” poți cumpăra bilete de aici.

Cum ajungi: Afli aici.

Bioparc Valencia – ofertă specială 

Pentru sfârșiturile de săptămână din noiembrie 2021, Bioparc a lansat promoția ”BIOWEEKENDS 2021”.

În cadrul promoției, un bilet pentru adulți costă 15 euro + 1 euro. 

Prețul unui bilet în afara promoției pentru intervalul de vârstă 4-12 ani este de 18 euro, iar pentru intervalul 13-64 ani este 23 euro.

Copiii până la 4 ani au intrarea gratuită.

Informații complete afli aici.

”Impresionistas” – expoziție interactivă

Aproape 1000 de opere ale lui Monet, Renoir, Van Gogh, Cézanne, Manet, Gauguin, Morisot, Degas, Pissarro și Toulouse-Lautrec prind viață prin imagini în mișcare, muzică și sunet surround.

Ele sunt proiectate pe ecrane gigant de 4m înălțime și 24m lățime, într-o încăperede 400 mp.

Costul unui bilet pentru adulți este între 10 și 13 euro!

Copiii sub 5 ani au intrare gratuită!

Informații suplimentare aici.

Dacă vrei să-ți faci o părere despre cum este, iată un scurt film de la expoziția din Sevilla.

FIVAMEL – Festivalul mierii din Montroy

Fivamel, târgul de Mierea de Montroy își sărbătorește cea de-a 25-a aniversare, în Plaza de España din Montroy.

Este un targ tradițional și cunoscut în Comunitatea Valencia, în care iubitorii produselor naturiste și ai mierii găsesc produsele dorite.alcatuit dintr-un targ cu expozanti; piata artizanala.

Propolis, laptisor de matcă, polen sau ceară, alături de nuga, lichioruri, bomboane, cosmetice și multe alte produse naturiste realizate cu miere, vor fi prezente la  târg (se estimează că vor fi 50.000 kg de miere).

Organizatorii ”FIVAMEL” 2021 pun la dispoziția grupurilor și colectivelor care solicită, o linie de autobuz specifică pentru a merge la târg și o vizită la Muzeul Mierii din Valencia, care va ramane deschis tot weekendul.

 • Pentru contact grupuri si colective, pentru liniile de autobuz: cu carlesgalletero@gmail.com sau tel. +34.96 255 59 86/646 97 55 40.

Informații utile

– Contact pentru orice informații, site-ul FIVAMEL, aici.

Expoziție de kimonouri 

Muzeul Mătăsii din Valencia găzduiește expoziția ”Kimono. De la tradiție la modă”, o expoziție care adună secretele și particularitățile acestei piese vestimentare și care devăluie istoria și cultura japoneză prin intermediul acesteia. 

Expoziția prezintă 31 de ținute complete, distribuite în trei zone tematice și cele patru anotimpuri și permite să cunoaștem cum este îmbrăcat un kimono, din câte piese vestimentare este compus sau ce accesorii ar trebui să poarte.

Expoziția kimonourile ceremoniale și formale, cu o rochie de mireasă spectaculoasă, kimonouri zilnice și pentru ocazii speciale, dar și accesoriile necesare purtării kimonoului, de la sandale la piepteni și multe alte accesorii.

Kimonoul, folosit de la începutul secolului al XX-lea până în zilele noastre, a trecut de la a fi o îmbrăcăminte de uz zilnic la a fi folosit la ocazii speciale, cum ar fi majoratul și absolvirea, sau în ceremonii și situații formale precum nunți, înmormântări și ceremonie a ceaiului.

Japonia are o mare bogăție textilă și, deși astăzi se găsesc kimonouri din fibre sintetice și artificiale, cel mai folosit și prețuit material este încă mătasea.

Informații utile

– Dată: 26 octombrie 2021 – 28 februarie 2022.

– Locație: Museo de la seda: Calle Hospital, 7, Valencia. Intrarea fizică prin: Calle Hospital, 9,Valencia

– Program:

 • Luni închis.
 • De marți până sâmbătă: de la 10:00 la 19:00.
 • Duminică: 10:00 până la 14:30.

– Bilete:

 • Bilet individual pentru Muzeul mătăsii: 7 Euro
 • Bilet individual redus pentru Muzeul mătăsii: 6 Euro.

– Cum ajungi 

– Cu autobuzele publice EMT liniile 7, 11, 27, 28, 73, C1 (stația 1766 – Guillem de Castro – Hospital), liniile 60,62, 70, 72  (stația 1278 – Àngel Guimerà – Ferran el Catòlic).

 • Despre EMT citește aici. Dacă vrei să afli cum să ajungi dintr-un punct al orașului în altul cu autobuzele publice, verifică aici.

– Cu Valenbisi, cele mai apropiate stații sunt nr. 10 (stația Hospital – Horno del Hospital).

 • Dacă vrei să afli cum poți folosi Valenbisi ca turist, îți recomand acest articol.

* * *

Vrei să fii la curent cu ce se mai întâmplă în Valencia sau să vezi diverse din oraș? Urmărește-mă pe Facebook!

* * *

Alte evenimente în Valencia

În perioada 25.11.2021-16.01.2022, poți trăi experiența ”Naturaleza Encendida”, un spectacol de lumini care cufundă vizitatorul într-o lume a fanteziei acvatice! Află despre ce e vorba aici!* * *

Bilete speciale pentru vizitarea Muzeului Științelor, Oceanografului și Hemisfericului aici sau doar a Muzeului Științelor și a Hemisfericului în ziua de miercuri aici. Oferta valabilă doar pe perioada verii, a fost prelungită până pe 31.12.2021!

* * * 

Din 26.11.2021 până pe 09.01.2022, proiectul inovator ”Grădina de Crăciun” transformă seara Grădinile Viveros, într-o experiență senzorială inedită, plină de luminnă, culoare și arome!

Despre ce este vorba, afli aici.

* * * 

Articole care s-ar putea să te intereseze:

Cum ajungi din aeroport în centrul orașului Valencia 

– Transportul public în Valencia. Ghid complet

– Valencia Tourist Card, gratuități și reduceri pentru turiști

Ce să vizitezi în Valencia în patru zile, bine, fie și în cinci

– Linia publică de autobuz C1 parcurge o parte din centrul istoric din Valencia

– Care sunt și ce oferă autobuzele turistice hop on-hop off în Valencia

– Cu copiii în Valencia

– Bioparc Valencia – în vizită la animale sălbatice din Africa

– Muzee pentru copii în Valencia

Ponturi utile pentru un turist în Valencia

– Ce să faci în Valencia pe vreme urâtă

– Ce monumente din Valencia poți vizita gratis și când

– Ce muzee din Valencia poți vizita gratis și când

– Spectacole de flamenco în Valencia

– Luggage storage în Valencia. Unde poți lăsa bagajele pentru câteva ore și chiar mai mult

– Locurile cu cea mai bună panoramă în Valencia

– Plaza del Patriarca, o bijuterie culturală, de artă și religioasă a orașului Valencia

– Tribunalul Apelor din Valencia, cea mai veche instituție juridică din Europa

– Parcul Natural Albufera, locul unde se vânează apusurile în Valencia

– Parcul Turia, grădinile din albia râului

– Valencia la pas: Jardin de la Glorieta, Grădina Glorieta

– Valencia la pas: Jardin del Parterre, Grădina Parterre.

– Despre Valencia, ce nu îți spun ghidurile turistice

 Cu animalul de companie în transportul public din Valencia, pe tren și autobuzele de lungă distanță

* * *

* Surse de informare: Valenciabonita.es, Feriavalencia.com.

* Fotografia articolului aparține Feriavalencia.com.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

912