Carnavalul Ruzafa

Sâmbătă 16 februarie 2019, străzile Cartierului Ruzafa, Valencia, se vor umple de culoare, muzică și bună dispoziție!! Prilejul este Carnavalul ”Culturaviva” ajuns la a 9-a ediție. Festivitatea este organizată în scopul de a atrage atenția asupra importanței legăturii oamenilor din diferite culturi și a drepturilor lor sociale.

La eveniment vor participa 22 de band-uri muzicale, peste 500 de instrumentiști. Ca o demonstrație a conviețuirii culturilor, ele vor interpreta muzică folclorică valenciană, dar și din Columbia și Ecuador, Bolivia, Malí, Honduras, Chile și Perú.

De asemenea, carnavalul comemorează vechiul carnaval de la Valencia din secolul al XIX-lea și începutul secolului al XX-lea, la care participau mii de oameni. Regele Alfonso al XIII-lea a interzis celebrarea în interiorul zidurilor orașului, motiv pentru care oamenii care au dorit să sărbătorească s-au mutat în Ruzafa. La vremea aceea Ruzafa era un oraș independent care se afla în afara zidurilor orașului. Ani mai târziu, la sfârșitul Războiului Civil spaniol, Franco a interzis această sărbătoare, considerând-o amenințare la adresa privilegiilor claselor conducătoare și a ordinii sociale.

Parada va începe la ora 16.00 în parcul Manuel Granero și va continua pe străzile Filipines, Literat Azorín, Sueca, Dénia și Cuba, încheindu-se în Pintor Gisbert. Festivitatea va dura până târziu, la ora 00.00.

Pe strada Puerto Rico numărul 26 se va instala un “punct violet”, unde un psiholog va gestiona eventualele cazuri de macism, homofobie, transfobie sau rasism. Autoritățile locale își propun ca prin manifestările culturale pe care le patronează să îndemne la toleranță, acceptare și nediscriminare față de aceste categorii.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1409