Carnavalul din cartierul Cabanyal

Duminică 17 februarie, străzile cartierului Cabanyal, Valencia, se vor umple de muzică și culoare!

Cea de-a treia ediție a carnavalului organizat de Societatea Muzicală ”Uniunea Pescarilor din Cabanyal” își propune să mute Mardi Gras din New Orleans în cartierul valencian, umplând străzile de la malul mării de muzică și bunădispoziție.

Evenimentul din Cabanyal își propune să fie o replică modestă a Festivalului popular Mardi Grass, care are loc în fiecare februarie în New Orleans. Prin implicarea încă de la prima ediție din 2017, a unor profesioniști din domeniul muzical, dar și a locuitorilor cartierului, organizatorii evenimentului și-au propus să facă din el unul din carnavalurile de referința ale orașului, dar și să revitalizeze districtul Cabanyal.

Cartierul Cabanyal este un vechi sat marinăresc aflat la malul mării, încorporat în orașul Valencia. În ultimii ani se bucură de atenția autorităților locale pentru protejarea și dezvoltarea specificului său arhitectural și cultural.

Originea Uniunii muzicale Societatea Pescarilor a fost înființată în 1884 de un grup de muzicieni, care au făcut renumite evenimentele din cartierul Cabanyal pentru atmosfera lor. Bucurându-se de un succes tot mai mare, au decis înființarea unei societăți muzicale, Consiliul de muzică folk din Nuevo Mar. Acesta a fost dizolvat în anii ’20 datorită dificultăților economice, parte din el fiind organizat ca o companie. În 1926 un grup de muzicieni a înființat o nouă companie împreună cu Uniunea Pescarilor, cea care azi a devenit ”Uniunea Societății Muzicale a Pescarilor”.

Tot atunci s-a ales ca sediu clădirea ”El Casinet”, devenită ulterior una dintre cele mai emblematice și importante clădiri ale districtului.

La manifestarea de duminică, vor participa band-uri muzicale, interpreți de jazz, membrii, elevi și muzicanți ai societății muzicale.

Locul și ora începerii: ora 11, intrarea în Colegiul ”Santiago Apostol”, Str. Escalante nr. 329.

Traseul carnavalului va varia în funcție de participanți. Se va desfășura pe străzile din Cabanyal, iar oamenii vor fi încurajați să ia parte la parada festivă.

 

Fotografiile sunt preluate din valenciaplaza.com, valenciabonita.es.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1495