Situația Coronavirus. Măsuri în domeniul transportului intern. Renfe schimbă și răscumpără biletele fără costuri

Ministrul Transporturilor, Mobilității și Agendei Urbane, José Luis Ábalos, a anunțat în cadrul unei conferințe de presă măsuri concrete în domeniul transportului intern, adaptate situației de urgență din Spania. Ele vor fi valabile pe toată durata acesteia.

Măsurile adoptate în domeniul transportului

Bilete Renfe

Oferta de bilete pentru călătoriile cu trenurile de lungă și medie distanță, de viteză, regionale și Avant se reduce cu până la 85%.

Începând de miercuri 18 martie, ora 00.00, se anulează toate biletele de tren cumpărate pentru călătorii efectuate pe durata stării de alarmă.

Se va rambursa integral și tuturor călătorilor, prețul plătit pentru aceste bilete, indiferent de tipul de tarif.

Pentru persoanele care deja au cumpărat bilete Renfe, dar își vor anula călătoriile, începând de luni, 16 martie, Renfe pune la dispoziție un număr de telefon cu informații specifice: 918.314.520.

Pentru cei care, în pofida recomandării de a evita deplasarea, trebuie să călătorească, Renfe pune în vânzare bilete și alocă locuri care respectă spațiul indicat de normele sanitare în vigoare

Se amână intrarea în funcțiune a Avlo, noul serviciu de mare viteză cu costuri reduse.

Transport interurban, maritim și aerian pe teritoriul național

Serviciile de transport interurbane, maritime și aeriane pe teritoriul național, își reduc oferta la jumătate. Companiile de profil trebuie să garanteze că locurile vândute păstrează distanțele corespunzătoare.

Serviciul de tren Cercanías se menține, la capacitate maximă, pentru moment.

Autoritățile locale vor primi instrucțiuni pentru a stabili procentul de reducere a ofertei de transport.

Transportul între Peninsulă, teritoriile nepeninsulare și insule

Se va reglementa în următoarele zile pe baza indicațiilor primite.

Traficul aerian internațional

Momentan, în Spania sunt anulate zborurile din și către Italia și Maroc. Pentru alte zboruri internaționale, Ministrul Transporturilor a precizat că Spania așteaptă reglementări din cadrul U.E.

Traficul terestru internațional

De la ora 12 noaptea a zilei de luni, 16 martie, Spania a închis granițele sale terestre.

Pe teritoriul țării va fi permis doar accesul terestru al cetățenilor spanioli, a rezidenților, a celor care muncesc aici și a celor care trebuie să fie aici pentru o cauză majoră.

Dacă vrei să afli care sunt măsurile instituite odată cu decretarea stării de urgență, îți recomand articolul Situația Coronavirus. Măsurile adoptate prin decretarea stării de urgență în Spania

*Poza articolului este un print screen de pe site-ul Renfe.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1132