Noile reguli valabile în Comunitatea Valencia din 09.10.2021. Când și de ce fel de certificat ai nevoie dacă vii ca turist (reguli neschimbate)

Având în vedere evoluția favorabilă a pandemiei, precum și faptul că rata de vaccinare în Comunitatea Valencia a depășit 88%, autoritățile valenciene au decis renunțarea și relaxarea mai multor reguli de protecție sanitară.
Din 9 octombrie 2021 (până la intrarea în vigoare a unei noi reglementări) sunt valabile noi măsuri.
Noile măsuri au fost publicate în DOGV nr. 9191/08.10.2021.
 

Regulile în vigoare pe categorii

I. Utilizarea măștii

Se recomandă utilizarea măștii și în spațiile publice deschise, cu excepția plajelor și a spațiilor naturale.
 
A) Utilizarea obligatorie a măștii de către persoanele cu vârsta de șase ani și peste în următoarele cazuri:
1. În orice spațiu public închis public.
2. În orice spațiu exterior în care, din cauza aglomerației, nu se poate menține distanța de siguranță interpersonală de 1,5m, cu excepția grupurilor de coabitanți.
3. În mijloacele de transport public terestru, aerian și maritim, inclusiv pe platformele de așteptare și în stațiile de călători, precum și în transportul public și privat complementar de călători în vehicule cu până la nouă locuri, inclusiv șofer, dacă ocupanții vehiculelor turistice nu locuiesc împreună la aceeași adresă. În cazul pasagerilor de pe ambarcațiuni, nu va fi necesară purtarea măștii în spațiile exterioare ale navei când se poate menține distanța de siguranță interpersonală.
4. În hoteluri, restaurante, unități de agrement și în toate acele locuri și la activitățile în care se consumă alimente și băuturi, când nu se consumă.
 
B) De la obligația de purtare a măștii se exceptează:
1. Persoanele care au orice tip de boală sau dificultăți respiratorii care poate fi agravată prin utilizarea măștii sau care, din cauza situației lor de handicap sau dependență, nu au autonomie pentru a scoate masca.
2. În cazul în care, datorită însăși naturii activităților, utilizarea măștii este incompatibilă, conform indicațiilor de la autoritățile sanitare.
3. În acele locuri sau spații închise de uz public care fac parte din locul de reședință al grupurilor care se întâlnesc acolo, cum sunt instituțiile pentru îngrijirea persoanelor în vârstă sau unități de reședință colectivă a lucrătorilor esențiali atâta timp cât rata de vaccinare a grupurilor menționate și a lucrătorilor este mai mare de 80%.
Această ultimă excepție nu se va aplica vizitatorilor externi și nici lucrătorilor din centrele rezidențiale pentru vârstnici sau cu diversitate funcțională.

II. Consumul de tutun și produse similare

1. Nu se poate fuma pe drumurile publice, terase, plaje sau în alte spații exterioare, când distanța minimă de cel puțin 2 m nu poate fi respectată. De asemenea, nu este permis fumatul pe terasele unităților care desfășoară activități de hoteluri, restaurante și agrement și divertisment.
Această limitare se aplică oricăror dispozitive de inhalare, narghilea, asimilate inclusiv țigărilor electronice în spații deschise liber sau închis.

III. Vânzarea și consumul de alcool

1. Consumul de alcool pe drumurile publice este interzis 24 h, cu excepția unităților autorizate, în timpul orelor lor deschidere.
2. Vânzarea alcoolului este interzisă în intervalul orar 22:00 și 07:00 a doua zi, cu excepția celor în care
în care vânzarea de băuturi alcoolice este destinată consumului în magazin.

IV. Evenimente, festivități publice și festivaluri de muzică

În realizarea oricărui eveniment, sărbătoare populară, paradă, spectacol sau orice alt act similar care nu are o reglementare specială, trebuie respectate următoarele reguli:
1. Utilizarea măștii va fi obligatorie chiar și în aer liber, atât pentru persoanele care participă la eveniment, cât și pentru public.
2. Capacitatea admisă va fi de 100% atunci când publicul este așezat și nu se consumă mâncare sau băutură. Dacă se consumă, este obligatorie deplasarea la un loc distanță pentru cei care nu locuiesc împreună. Când nu se consumă e obligatorie utilizarea măștii.
3. Dansul cu utilizarea obligatorie a măștii este permis, fără posibilitatea de a consuma alimente și băuturi în timpul acestuia și menținerea unei distanțe interpersonale sigure. (N.a. – Aici nu îmi pot abține râsul și nedumerirea: cum dansezi în doi cu menținerea unei distanțe interpersonale sigure? 😂😂)

V. Hoteluri și restaurante

Sunt incluse aici toate activitățile hoteliere și de catering destinate furnizării de servicii de băuturi și alimente pregătite pentru consum în interiorul sau în afara localurilor, inclusiv săli de banchet, restaurante, cafenea, bar, cafenele, unități publice situate în zona maritim-terestră și lounge-urile, serviciile de autoservire sau bufet.
1. În aceste unități:
– Capacitatea maximă permisă 100%.
Ocuparea meselor va fi de maximum 10 persoane per masă cu excepția cazului în care conviețuiesc împreună sau a familiilor numeroase.
– Se va asigura distanța dintre mese de cel puțin 1,5 m în interior și pe terasele exterioare.
– Este permis consumul la tejghea atâta timp cât păstrează distanța de securitate.
Utilizarea măștii va fi necesară atunci când nu se consumă.
Dansul este permis doar cu utilizarea obligatorie a măștii, fără posibilitatea de a consuma alimente și băuturi în timpul acestuia, respectând distanța de siguranță interpersonală.
– Sunt permise spectacole ale grupurilor muzicale, cu dj, cu asigurarea unei ventilații și o distanță de siguranță de cel puțin 2 m între muzicieni și public, precum și a spectacolelor de karaoke cu utilizare obligatorie a măștii.
– Programul de funcționare va fi cel menționat în autorizația fiecărui local sau reglementat de normele din domeniu ori generale din Comunitatea Valenciană.
Se vor respecta măsurile generale și suplimentare de igienă.
3. Nu este permis în unitățile sus menționate:
– Fumatul.
– Utilizarea oricărui dispozitiv de inhalare a tutunului, a narghilelei sau a celor asimilate, inclusiv a țigărilor electronice sau de vapare, indiferent că sunt spații exterioare sau închise.
4. La cocktailuri și evenimente în aer liber, participanții pot consuma alimente și băuturi în timp ce stau în jurul mesei.

VI. Activități de agrement și divertisment

1. Este permisă activitatea discotecilor, sălilor de dans și a barurilor, a pub-urilor, cafenelelor cibernetice, a cafenelelor teatru, de concert cu sau fără prestații artistice live.
2. În aceste unități:
– Capacitatea maximă permisă este de 100%.
– Ocuparea meselor va fi de maximum 10 persoane pe masă sau grupuri de mese în interior și în exterior, cu excepția conviețuitorilor.
– Programul de funcționare va fi cel menționat în autorizația fiecărui local sau reglementat de normele din domeniu ori generale din Comunitatea Valenciană. Se elimină prevederea de închidere la ora 05:00.
Se va asigura că distanța dintre mese este de cel puțin 1,5 m în interior și pe terasele exterioare.
Consumul se va face așezat la masă, este permisă utilizarea la tejghea atâta timp cât păstrează distanța de securitate.
Utilizarea măștii va fi necesară când nu se consumă.
Dansul este permis, întotdeauna cu utilizarea obligatorie a măștii, fără posibilitatea de a consuma alimente și băuturi în timpul acestuia, respectând distanța de siguranță interpersonală.
– Sunt valabile regulile de la restaurante, unități Horeca pentru spectacole, oră închidere, distanțare etc.

VII. Sălile și activitățile de noroc

1. Este permisă deschiderea de unităților și spațiilor dedicate activităților recreative și de jocuri de noroc, printre care sunt incluse cazinouri de jocuri de noroc, săli de bingo, săli de jocuri, tombole și camere cibernetice, respectându-se programul închidere autorizat prin reglementările sectoriale.
2. Orice activitate similară cu cea din unitățile Horeca (restaurante, hotelieră și de alimentație) se efectuează cu respectarea măsurilor pentru aceste unități.

VIII. Cinematografe, teatre, amfiteatre, auditoriile, sălile multifuncționale, săli de artă, și circuri

1. Capacitatea maximă admisă va fi de 100%.
2. În cazul consumului de alimente și băuturi, este obligatorie lăsarea unui loc distață în același rând cu excepția celor care coabitează.

IX. Activitatea fizică și sportivă cu caracter general

1. În sălile de sport, utilizarea măștii va fi obligatorie.
Pentru realizarea activității fizice și sportive în spațiile amenajate deschise și în aer liber, masca va fi obligatorie numai în cazul unui aflux mare de oameni unde nu se poate menține distanța de securitate de 1,5 m față de celelalte persoane care desfășoară activitate fizică.
2. Practica sportivă, în domeniul pregătirii și competițiilor, profesionale și neprofesionale, e considerată o activitate incompatibilă prin natura sa cu utilizarea măștii.

X. Evenimentele sportive în general

1. Evenimentele sportive pot avea loc cu o capacitate publică de 100%.
2. Este obligatorie utilizarea măștii în timpul șederii la eveniment (inclusiv zona de toalete), precum și la intrarea și ieșirea din incintă.
3. Cu excepția consumului de apă, alimentele și băuturile se vor consuma exclusiv în zona de restaurant, care trebuie separată de zona evenimentului.
Organizatorii vor respecta măsurile hotelurilor și unităților de catering și pentru restaurante, fiind necesară utilizarea măștii când nu se consumă.
4. Pe durata evenimentului, în ​​interior, dar și în exterior deschis, este interzis consumul de tutun și produse conexe (țigări electronice și orice produse asimilate).

XI. Evenimentele sportive de masă cu echipe care participă la Liga de fotbal profesionist masculin și feminin, Liga ACB și Liga de baschet feminin Endesa

1. Aceste evenimente poate avea loc cu o capacitate de public:
– 80% în spații închise.
– 100% în spații deschise.
Este obligatorie utilizarea măștii în timpul șederii la eveniment (inclusiv zona de toalete), precum și la intrarea și ieșirea din incintă.
2. Organizarea evenimentului trebuie să garanteze respectarea regulilor de distanțare pentru evitarea mulțimilor.
3. Cu excepția consumului de apă, alimentele și băuturile se vor consuma exclusiv în zona de restaurant, care trebuie separată de zona evenimentului.
Organizatorii vor respecta măsurile hotelurilor și unităților de catering și pentru restaurante, fiind necesară utilizarea măștii când nu se consumă.
4. Pe durata evenimentului, în ​​interior, dar și în exterior deschis, este interzis consumul de tutun și produse conexe (țigări electronice și orice produse asimilate).
* * *
La data redactării articolului, 10.10.2021, în Comunitatea Valencia nu se instituise măsura obligativității certificatului verde pentru accesul în vreo locație publică.
* * *
Deși nu au fost modificate, în continuare enumăr și regulile pentru intrarea în Comunitatea Valencia. Ele sunt preluate de pe site-ul Biroului de Turism, visitvalencia.com. Deși nu este menționată expres, prezentarea oricărui certificat, unde este cazul, se va face doar în varianta aplicației mobile.

Reguli pentru intrarea în Comunitatea Valencia pe calea aerului

Dacă vii la Valencia cu avionul din străinătate, este obligatoriu să completezi acest formular de control al sănătății.

  • Poate fi accesat de pe pagina spth.gob.es sau descărcând aplicația de pe aceeași pagină pentru telefonul mobil.

Completarea formularului generează un cod QR individualizat pe care trebuie să îl prezinți companiilor de transport înainte de îmbarcare, precum și la controalele de sănătate de la punctul de intrare în Spania.

  • Pe aeroporturile spaniole vei găi trei filtre de securitate pentru pasageri. Vei fi supus unui control de temperatură, al documentelor și unuia vizual.

Regulile pentru cei care vin dintr-o țară a Uniunii Europene

Regulile diferă în funcție de gradul de risc la care este încadrată țara de destinație.

I. Dintr-o zonă cu risc

Poți verifica aici care sunt țările cu risc.
Trebuie să ai la tine și să prezinți unul dintre următoarele (excepție copiii sub 6 ani):

a) Certificat de vaccinare: eliberat de autoritățile competente din țara de origine în 14 zile de la data administrării ultimei doze din schema completă de vaccinare.

Vaccinurile acceptate sunt cele autorizate de Agenția Europeană pentru Medicamente sau cele care au finalizat procesul de utilizare de urgență a Organizației Mondiale a Sănătății.

Certificatul de vaccinare trebuie să includă cel puțin numele și prenumele titularului, data vaccinării, indicând data ultimei doze administrate, tipul de vaccin administrat, numărul de doze administrate/schema completă, țara emitentă și denumirea organismului emitent al certificatului.

b) Certificat de diagnostic pentru unul din următoarele: test PCR negativ sau similar (tip NAAT) sau test antigen negativ din cele incluse în lista comună a Comisiei Europene (https: // covid-19-diagnostics), eliberat în ultimele 48 h înainte de sosirea în Spania.

c) Certificat de recuperare (dovada faptului că boala a fost depășită) eliberat de autoritatea competentă sau de un serviciu medical la cel puțin 11 zile de la primul test de diagnosticare tip NAAT (PCR, TMA, LAMP și similare) cu rezultat pozitiv.

Certificatul de recuperare:

  • Este valabil 180 de zile de la data prelevării probei.
  • Trebuie să includă cel puțin numele și prenumele titularului, data eșantionării primului test de diagnostic pozitiv pentru SARS-CoV-2, tipul de test NAAT efectuat și țara emitentă.

Indiferent de tipul certificatului, acesta să fie scris în spaniolă, engleză, franceză sau germană. Dacă nu este posibil să se obțină originalul în oricare dintre aceste limbi, documentul justificativ trebuie să fie însoțit de o traducere în spaniolă efectuată de un organism oficial.

II. Dintr-o zonă fără risc

Aici poți verifica zonele fără risc.

Nu este necesar niciun test de diagnostic sau certificat de vaccinare sau imunitate.

Regulile pentru cei care vin din afara Uniunii Europene sau a Spațiului Economic European

I. Dintr-o țară fără risc

Vezi aici care sunt țările excluse din zona de risc.

Nu este necesar niciun test de diagnostic sau certificat de vaccinare sau imunitate.

II. Din alte țări

Aici vezi care sunt aceste țări.

Intrarea persoanelor care călătoresc în scop turistic va fi permisă dacă au un certificat de vaccinare emis de autoritățile competente din țara de origine în 14 zile de la data administrării ultimei doze necesare pentru finalizarea ciclului de vaccinare.

  • Vaccinurile acceptate sunt cele autorizate de Agenția Europeană pentru Medicamente sau cele care au finalizat procesul de utilizare de urgență a Organizației Mondiale a Sănătății. În prezent, aceste vaccinuri sunt cele produse de Pfizer-Biontech, Moderna, Astra-Zeneca, Jansen / Johnson & Johnson, Sinovac și Sinopharm.
  • Certificatul de vaccinare trebuie să conțină cel puțin numele și prenumele titularului, data vaccinării, indicând data ultimei doze administrate; tipul de vaccin administrat, numărul de doze administrate/schema completă, țara emitentă și identificarea organismului emitent al certificatului de vaccinare.

Aici poți verifica cerințele de intrare în funcție de țara din care călătorești. În același link poți verifica:

  • Restricțiile pentru retur.
  • Măsurile pe care trebuie să iei și regulile de respectat în timpul șederii în Spania, în funcție de regiunea în care călătorești.

Reguli pentru intrarea în Comunitatea Valencia de pe vase internaționale de croazieră

Pasagerii internaționali de croazieră care navighează în apele mării teritoriale nu trebui să utilizeze aplicația Spain Travel Health.

Informațiile lor vor fi colectate prin intermediul aplicației formularului de localizare digitală a pasagerilor din UE, disponibil aici.

Reguli pentru intrarea terestră în Comunitatea Valencia

Toate persoanele cu vârsta de 6 ani sau peste, din țări sau zone cu risc care ajung în Spania pe uscat, trebuie să dețină unul dintre certificatele de vaccinare, test de diagnostic sau recuperare menționate mai sus.

* * * 

Dacă vrei să fii la curent cu ce se mai întâmplă în Valencia sau să vezi diverse din oraș, urmărește-mă pe Facebook.

* * *

Până pe 17 octombrie 2021, în Valencia se află Expoziția ”Dino Expo XXL”, cu dinozauri în mărime  naturală. Informații și detalii afli aici!

* * * 

Vizitează Muzeul Științelor, Oceanograful și Hemisfericul sau doar Muzeul Științelor și Hemisfericul în ziua de miercuri la  prețuri speciale. Detalii afli aici. Oferta valabilă doar pe perioada verii, a fost prelungită!

* * * 

Articole care s-ar putea să te intereseze:

Cum ajungi din aeroport în centrul orașului Valencia 

– Transportul public în Valencia. Ghid complet

– Linia publică de autobuz C1 parcurge o parte din centrul istoric din Valencia

– Care sunt și ce oferă autobuzele turistice hop on-hop off în Valencia

Ponturi utile pentru un turist în Valencia

Ce să vizitezi în Valencia în patru zile, bine, fie și în cinci

– Ce să faci în Valencia pe vreme urâtă

– Valencia Tourist Card, gratuități și reduceri pentru turiști

– Ce monumente din Valencia poți vizita gratis și când

– Ce muzee din Valencia poți vizita gratis și când

– Spectacole de flamenco în Valencia

– Cu copiii în Valencia

– Bioparc Valencia – în vizită la animale sălbatice din Africa

– Muzee pentru copii în Valencia

– Luggage storage în Valencia. Unde poți lăsa bagajele pentru câteva ore și chiar mai mult

– Locurile cu cea mai bună panoramă în Valencia

– Plaza del Patriarca, o bijuterie culturală, de artă și religioasă a orașului Valencia

– Tribunalul Apelor din Valencia, cea mai veche instituție juridică din Europa

– Parcul Natural Albufera, locul unde se vânează apusurile în Valencia

– Parcul Turia, grădinile din albia râului

– Valencia la pas: Jardin de la Glorieta, Grădina Glorieta

– Valencia la pas: Jardin del Parterre, Grădina Parterre.

– Despre Valencia, ce nu îți spun ghidurile turistice

 Cu animalul de companie în transportul public din Valencia, pe tren și autobuzele de lungă distanță

* * *

* Surse de informare: Dogv.gva.es, Visitvalencia.com

* Fotografia articolului aparține autorului acestuia.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2614