Marți, 9 iunie, muzeele Lonja de la Seda, Torres de Serranos și Torres de Quart se redeschid publicului

Marți, 9 iunie, muzeele Lonja de la Seda (Bursa mătăsii), Torres de Serranos (Turnurile Serranos) și Torres de Quart (Turnurile Quart) își redeschid porțile publicului.

Intrarea este gratuită în toate cele trei muzee, până când se va implementa plata prin internet.

Programul de funcționare

Momentan, programul va fi același cu al muzeelor municipale din orașul Valencia. Va fi deschis astfel:

– Marți, miercuri și joi: 10:00 – 14:00.

– Vineri și sâmbătă: 10:00 – 14:00 și 15:00 – 19:00.

– Duminica: 10:00 – 14:00.

Luni muzeele vor fi închise publicului.

Sunt permise vizitele individuale sau în grupuri de până la 16 persoane.

Condiții de vizitare

Vizitatorii aceestor muzee trebuie să țină seama de anumite condiții și să respecte anumite reguli pentru a intra în muzee.

Purtarea măștii este obligatorie pe toată durata vizitei. De asemenea, trebuie menținută distanța minimă de siguranță de 2 metri.

Pentru accesul în interior, este obligatorie folosirea gelurilor hidroalcoolice puse la dispoziție la intrare. Având în vedere că au fost stabilite coridoare unice de vizitare, vor trebui urmate toate instrucțiunile personalului muzeului.

Limitarea centrelor și a orelor de vizitare se datorează necesității creșterii personalului care suraveghează în fiecare centru pentru a garanta respectarea igienei și a măsurilor de distanțare interpersonală din cauza pandemiei COVID-19.

Alte muzee redeschise

Începând cu 21 mai 2020 au fost redeschise opt muzee din rețeaua municipală: Casa-Muzeu Benlliure, Casa-Muzeu Vicente Blasco Ibáñez, Centrul Arheologic Almoina, Muzeul de Științe Naturale, Muzeul Orașului Valencia, Muzeul Orezului, Muzeul de Istorie Valencia și Palatul Cervelló.

Activitățile online care au început după închiderea muzeelor ​​din cauza stării de alarmă vor continua. Este menținută inițiativa virtuală #Museusacasa, prin intermediul site-ului Cultural Valencia și al rețelelor sociale municipale. Acestea continuă să publice zilnic știri și activități care se desfășoară online, la propunerea diferitelor centre.

Despre condițiile de vizitare ale muzeelor redeschiseetat s-au redeschis instituții, locații publice, însă funcționarea și programul lor continună să fie afectate de criza existentă.

Sursa de informare: Valenciabonita,es

Fotorgafia articolului este din arhveniva personală.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1138