Las Fallas 2020. Reguli pentru mascletá, petreceri și petarde

Consiliul Local al orașului Valencia a publicat un set de reguli care reglementează funcționarea orașului pe durata Las Fallas. Scopul lor este de a îmbunătăți condițiile de trai ale locuitorilor Valenciei, dar și de a crește nivelul de protecție și siguranță al acestora.

Aceste reguli vizează:

Accesul la mascletá

Nu se permite intrarea la mascletá în Plaza del Ayuntamiento, cu obiecte sau elemente care pot atrage sau implica un risc în caz de evacuare sau evacuare: bagaje, biciclete, scutere, cărucioare, mașini pentru copii sau vehicule ale persoanelor cu mobilitate redus (cu excepția zonei rezervate acestora din urmă). Este interzisă intrarea cu sticle, cutii de băutură sau alte obiecte care pot fi aruncate.

Petreceri și băuturi alcoolice

– Începând cu Fallas 2020, vânzare, furnizare și consum de băuturi alcoolice pe drumurile publice este complet interzisă. Vânzarea sau consumul de alcool sunt permise doar în casal (sediul comisiei fallere), în corturile (carpas) și la petrecerile organizate de comisiile fallere (verbenas).

Comisiile fallere pot organiza petreceri în stradă sau în corturi, sâmbătă 7 martie și în nopțile de 14, 16, 17 și 18 martie, în intervalul 22.00 – 04.00.

Petrecere în interiorul cortului este permisă vineri, 6 martie între 22.00 și 4.00 ore și vineri, 13 martie între 22.00 și până la ora 01.00.

–  Discomobilele (scenele pe care cântă formații muzicale) și formațiile muzicale trebuie să aibă un limitator de decibeli care să permită controlul acustic mai mare și să reducă disconfortul locuitorilor din vecinătate. Zgomotul nu va putea fi mai  mare de 90 de decibeli la o verbena (petrecere organizată de o comisie fallera) și 85 decibeli în petrecerile organizate în cort.

Petarde

Utilizarea materialului pirotehnic pentru uz privat este interzisă în tot Parcul Turia, în zonele de joacă pentru copii și noaptea, între orele 22.00 și 07.30 ore, cu excepția următoarelor zile:

  • Pe 7 și 8 martie: între 2.00 și 7.30 și de la 22.00 pe 8 martie.
  • În perioada 13-19 martie: între orele 2.00 și 07.30.
  • 20 martie: Începând de dimineața.

Setul de măsuri adoptata de Consiliul Local al Primăriei a dispus reguli care vizează și protejarea zonei Lonja de la Seda, curățenia în zonele cele mai aglomerate, instalarea mai multor urinare publice.

Instalarea corturilor pe drumurile publice este autorizată începând cu 12 martie.

Alte reguli vizează Parcarea în Valencia pe durata festivității.

Alte articole pe tema Las Fallas 2020:

– Las Fallas 2020. Programul complet al actelor din cadrul sărbătorii

– Las Fallas 2020. Spectacolele de lumini și principalele străzi luminate. Informații complete

– Las Fallas 2020. Cabalgata del Ninot. Defilarea principalelor figuri ale monumentelor, sâmbătă, 07 martie.

După terminarea petrecerilor, trebui să fie curat la 8 dimineața, iar Mercado Centrul și Plaza Ruzafa, înainte de ora 7.

*  Sursă de documentare: www.valenciabonita.es, www.lasprovincia.es, www.levante-emt.com

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1418