#FestivalDelsBalcons

Organizații civice implicate în organizarea Las Fallas (Valencia), Magdalena (Castellon) au declanșat pe rețele de socializare campanii ca #fallas2020 sau #laplanta pentru a face carantina mai suportabilă și ușor de trecut.

Muzicieni valencieni s-au unit și ei împotriva coronavirusului. Federația Societăților Muzicale din Comunitatea Valencia (FSMCV) a lansat campania #FestivalDelsBalcons.

Muzicienii sunt îndemnați să iasă joi, 19 martie la ora 12.00 la balcoane sau ferestre și să interpreteze melodiile populare “Paquito el chocolatero” și “Amparito Roca”.

În orașul Castellón de la Plana, cu ocazia suspendării Magdalena, cel mai mare festival al său, a fost demarată o campanie cetățenească, astfel încât vecinii să iasă la prânz la balconul sau geamurile lor și să facă zgomot cu tigăi, linguri, instrumente muzicale tradiționale în zonă, tabalele și dolçaines sau orice altceva care face zgomot. “Va fi cea mai bună mascletà din istorie”, scrie pe foaia volantă răspândită în oraș și “triumful nostru asupra bolii.”

Dă și tu știrea mai departe! Sunt minute de veselie care pot umple case și suflete!

*Surse: Las Provincias, La Vanguardia

* Fotografia articolului aparține organizatorilor #FestivalDelsBalcons

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1429