Expoziție de lâmâi gigant în Plaza del Ayuntamiento, Valencia

În perioada 4-18 ianuarie 2021, Plaza del Ayuntamiento din Valencia găzduiește o inedită expoziție urbană. Intitulată ”Lemon Art Exhibition Tour”, expoziția călătorește prin Europa și are ca scop răspândirea beneficilor acestor fructe.

Opt sculpturi gigantice, de doi metri înălțime și 300 de kilograme, în formă de lămâi, vor îngălbeni în această perioadă centrul capitalei.

”Lemon Art” vine în Valencia după cea  trecut cu succes prin Madrid și Malaga. Comunitatea Valencia este una dintre cele mai importante zone producătoare de lămâie din Europa.

Proiectul este rezultatul unei colaborări fără precedent între sectorul de lămâi din Europa și ”Grupo pro Arte y Cultura” (”Grupul pentru Artă și Cultură”), grup de intelectuali format din peste 600 de artiști din întreaga lume și prezidat de pictorul Pedro Sandoval, câștigător de două ori al Bienalei Internaționale de Artă Contemporană de la Florența.

Sub coordonarea pictorului și fondatorului grupului Mayte Spínola, opt artiști europeni și-au exprimat viziunea personală despre lămâi prin modelele create: Mario Villarroel ‘Villasierra’, Linda de Sousa, Rosa Gallego, Manuela Picó, Amparo Alegría, Elizabeth Junghans și Josè Antoine Zaragoza. Juan Rafael Alonso a fost proiectantul acestor structuri de tablă în formă de lămâie, acoperite cu straturi de rășină și fibră de sticlă.

Expoziția este gratuită.

Concurs

”Lemon Art Exhibition Tour” oferă posibilitatea de a încărca selfie-uri împreună cu lămâia uriașă preferată pe Instagram cu hashtagul #actitudlimon și urmat de @thelemonage_es. Cei care vor posta propriile fotografii în aceste condiții vor fi înscriși la tragerea la sorți pentru câștigarea greutății sculpturii lor preferate în lămâi.

Expoziția urmează să ajungă la Paris, Berlin și Sitges.

Cum ajungi în Plaza del Ayuntamiento

– Cu autobuzele EMT numerele 1 (Stația Correo), 6, 8, 11, 70, 10, 32, 71, 81 (Stația Barques, Plaza del Ayuntamiento)

– Cu metroul, cea mai apropiată stație Colon, de aici 400 m de mers pe jos.

– Cu Valenbisi, stația este în Plaza del Ayuntamiento, 11, Plaza Ayuntamiento – Cotanda.

* * *

Valenciana.ro este rezultatul exclusiv al muncii autorului și este finanţat doar de acesta și de donațiile cititorilor.

Răsplătește informațiile funizate, efortul și timpul autorului, aici!

* * *

Surse de informare: Lasprovincias.es, Valenciafruits.com.

Fotografia articolului aparține Valenciafruits.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

932