Expoziția ”Harry Potter” în Valencia

În perioada 13 aprilie – 07 iulie a.c. expoziția internațională ”Harry Potter” își deschide porțile publicului valencian. Locația gazdă este complexul ”Orașul Artelor și al Științelor” (”La Ciudad de las Artes y de las Sciencias”).

Valencia este al doilea oraș spaniol în care expoziția ajunge în cadrul turneului european și singurul de anul acesta.

În Spania, expoziția a fost pentru prima dată la Madrid, în 2017. În 4 luni i-au trecut pragul 460.000 vizitatori.

Ce oferă expoziția

Expoziția ”Harry Potter” acoperă pe o suprafață de 1500 mp și va cuprinde momente inspirate de decorurile școlii Hogwarts care apar în filme, obiecte, recuzită, costume și chiar creaturile originale fantastice.

Aventura începe chiar de la intrare: un membru al expoziției va întâmpina vizitatorii și va alege câțiva norocoși pe care îi va îndruma să-și înceapă călătoria prin scenele preferate ale filmelor Harry Potter.

Expoziția include și unele dintre cele mai populare locații pentru filme, inclusiv dormitorul Gryffindor, clasa de Poțiuni sau Herbologie și Pădurea interzisă. La rândul lor, aceste scenarii conțin o mulțime de elemente de recuzită, costume și creaturi fantastice care au fost folosite la filmări.

De asemenea, sunt prezente și elemente interactive: vizitatorii pot intra în zona Quidditch, pot lansa o minge Quaffle, să extragă un Mandrake dintr-o oală în clasa de Herbologie și chiar umbla în jurul cabanei lui Hagrid și să stea pe scaunul său gigantic.

Va fi disponibil și un ghid audio ce conține detalii despre realizarea filmelor, comentarii ale producătorilor și designerilor de costume, recuzită.

În plus, actorii James și Oliver Phelps, care joacă rolul lui Fred și George Weasley, vor deschide acest mare eveniment pe 12 aprilie,. Ei vor fi gazdele unui eveniment exclusiv pentru fanii câștigători ai unui concurs care va fi anunțat în curând.

Informații util

Perioadă: 13 aprilie – 07 iulie 2019

Program: De luni până duminică, de la 10 la 19.30. Oa de închidere a sălii este 21.

Preț bilet: Adult vârsta peste 12 ani: 21 euro, copil cu vârsta 3-12 ani: 17 euro și copil 0-3 ani: gratis. Sunt valabile oferte pentru familii cu 1 și 2 copii, ca și pachete pentru Muzeul Științelor și Hemisferic.

Locație vânzare bilete: Online, de aici: https://tickets.harrypotterexhibition.es/en.

Coordonatele locației expoziției: https://www.cac.es/en/home/planea-tu-visita/como-llegar.html

Astăzi, 12.04, toate biletele erau epuizate pentru perioada 13-22 aprilie.

*Fotografiile sunt preluate din publicația www.lovevalencia.com

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

3363