Distracție pe apă printre clădiri, în Valencia

În Valencia te poți distra pe apă, printre clădiri! ”La Ciudad de las Artes y de las Ciencias” este gazda divertismentului cu kayak, bărci transparente, mingii cu aer și biciclete pe apă.

Ele sunt accesibile oricărei vârste și nu necesită antrenament special. Singura condiție obligatorie este dorința de distracție.

Dacă bărcile, kayakul și bicicletele nu reprezintă un secret pentru nimeni, nici măcar pentru cei care nu le-au folosit, mingea pe apă este cea mai inedită.

Este un balon umplut cu aer, închis ermetic, cu diametrul de 2m. Proba pe care-o dă cel dinăuntru este să-și mențină echilibrul în picioare ca și când ar păși, timp în care mingea este instabilă. Lucru nu imposibil, dar greu de făcut de la prima încercare. Experiența însă merită efortul, iar încărcarea cu energie și bună dispoziție este garantată indiferent de vârstă.

Programul de funcționare (în condiții de vreme bună):

  • Iulie-august, de luni până duminică de la 10 la 21.30.
  • Activitățile vor avea loc până în octombrie dacă vremea va permite.

Prețuri:

– Mingea și bicicleta: 5 euro/10 minute.

– Kayakul și barca: 2,5 euro/10 minute, 5 euro/20 minute și 7,50 euro/30 minute.

Informații de interes:

”La Ciudad de las Artes y de las Ciencias” este un complex arhitectural, cultural și de divertisment a cărui realizare poartă amprenta renumitului arhitect Santiago Calatrava. Clădirile sale în forme avangardiste se întind într-o grădină imensă în suprafață de 350.000 mp. Ele sunt despărțite de poduri, alei largi, unele fiind înconjurate de apă cristalină. Distanțele dintre ele pot fi parcurse pe jos, dar și cu bicicleta, într-o plimbare foarte plăcută.

Prezența în ”Orașul Artelor și Științelor” ca și în cel al expoziție pe timpul zilei este o experiență diferită față de cea după lăsarea întunericului, când toate clădirile ca și panourile expoziției sunt luminate.

Accesul în cadrul ”orașului” este liber, 24/24h și gratuit.

Cum ”Orașul Artelor și Științelor” se întinde pe o suprafață foarte mare și este format din mai multe clădiri, nu are o adresă unică.

Distracția pe apă are loc în vecinătatea Muzeului Științei și a Hemisfericului.

Cum ajungi în ”La Ciudad de las Artes y de las Ciencias”

– Cu unul din autobuzele liniei de transport public EMT: 13, 14,15, 19, 35, 95 sau 40. Despre transportul public în Valencia am scris aici.

– Cu bicicleta sau mașina. Adresa Hemisfericului este: Avenida del Professor López Piñero (Historiador de la Medicina) nº3 – 46013 València.

Invitație la distracție

Dacă nu am fost suficient de convingătoare în cele de mai sus, te las în compania unui scurt film care te va lămuri. Oricum, traseul oricărei nou venit în Valencia, trece și prin ”Ciudad de las Artes y de las Ciencias”. Iar cu ocazia asta poate vei găsi poftă și să te joci!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1764