Crăciun în Valencia 2020, activități și locuri dedicate sărbătorilor

Sărbătorile de iarnă în Valencia 2020 sunt marcate de restricțiile sanitare luate din cauza coronavirus.

Primăria a menținut o serie de activități tradiționale sau amenajarea unor spații dedicate sărbătorii, dar a și anulat unele dntre ele.

Ornamentele publice luminoase

Ornamentele publice luminoase vor fi aprinse joi, 3 decembrie în 120 de puncte ale orașului Valencia.

În ceea ce privește brazii de Crăciun, în Valencia vor fi montați 12, astfel: unul de 20 de metri în Plaza del Ayuntamiento și alți 11 de 6 metri în diferite cartiere din Valencia (Piețele Campanar, Sant Valer — Russafa, Patraix, Benimaclet, el Cabanyal, Sant Marcellí, Orriols, Piața Doctor Collado, Abastos, Benicalap și Malilla).

Piețele de Crăciun

Anul acesta, Consiliul Municipal din Valencia a anulat piețele de Crăciun.

În Plaza del Ayuntamiento se va organiza o piață de  Crăciun. Va funcționa în perioada 28 noiembrie 2020 – 8 ianuarie 2021, între orele 10:00 – 14:00 și 16:00. 21:00. Este o piață închisă, cu o capacitate de 262 persoane, ale cărei tarabe au fost dispuse cu respectarea regulilor de protecție sanitară.

În interiorul Mercado de Colón va fi organizată o piață, în perioada 12 decembrie-5 ianuarie.

Petrecerea de Revelion de la Plaza del Ayuntamiento a fost de asemenea anulată.

Belén-uri 

În Valencia vor fi montate belén-uri (grupuri statuare de dimensiuni mari, reprezentând momentul nașterii lui Iisus), de dimensiuni mari,  în Plaza de la Reina, în clădirea primăriei, în incinta Muzeului de Ceramică ”González Martí”, în Nuevo Centro. Asociațiile fallere vor monta în multe alte puncte ale orașului belén-uri.

Informații mai detaliate într-un articol viitor.

Parada Regilor Magi

Valencia este unul dintre orașele mari ale Spaniei care nu a renunțat la organizarea festivităților Regilor Magi. La cabalgata de los Reyes Magos este unul dintre cele mai așteptate evenimente de către copii.

Primăria ia în considerare organizarea într-o maniera adaptată, ”într-un spațiu și o zonă definite, oamenii trebuind să fie așezați, cu măsuri de securitate consolidate”, potrivit declarațiilor unui rerezentant.

În Plaza del Ayuntamiento se va menține caruselul, însă patinoarul nu se va monta. De asemenea, a fost anulata petrecerea organizată anual de primărie în acest loc.

Dacă vrei să afli unde vor fi montate cele mai importante belén-uri din oraș, îîți recomand acest articol.

Despre târgul de distracții, poți citi aici.

* * *

Sursă de informare: Lasprovincias.es, Valenciabonita.es.

Fotografia articolului aparține publicației Diariodehuelva.es

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1140