Sâmbătă 15 februarie, Ruzafa petrece! Vino și tu la Carnavalul Ruzafa 2020!

Sâmbătă, 15 februarie 2020, străzile cartierului Ruzafa din Valencia, se vor umple de culoare și muzică într-o petrecere care va dura câteva ore!! Prilejul este Carnavalul ”Culturaviva” ajuns la a X-a ediție cunoscut sub numele de Carnavalul Ruzafa.

Evenimentul festiv se desfășoară în aer liber și are loc cu participarea a zeci de grupuri de naționalități diferite. Acestea vor defila pe mai multe străzi, pe muzică specifică țării căreia îi aparțin, îmbrăcați în costume tradiționale.

Foarte scurtă istorie

Scopul carnavalului lui este de a recupera memoria istorică a carnavalului orașului Valencia. Acesta avea loc la sfârșitul secolului al XIX-lea și începutul secolului al XX-lea, iar la el participau mii de oameni, în special grupuri de imigranți, în din comunitățile latine.

Regele Alfonso al XIII-lea a interzis celebrarea în interiorul zidurilor orașului, motiv pentru care oamenii care au dorit să sărbătorească s-au mutat în Ruzafa. La vremea aceea Ruzafa era un oraș independent care se afla în afara zidurilor orașului. Ani mai târziu, la sfârșitul Războiului Civil spaniol, Franco a interzis această sărbătoare, considerând-o amenințare la adresa privilegiilor claselor conducătoare și a ordinii sociale.

Motto-ul Carnavalului Ruzafa 2020 este „X Diversitate X Memorie”.

”Russafa CulturaViva” este o inițiativă a Asociațiilor Sariri și Jarit. Acestea reunesc persoane de diferite naționalități care au ca obiectiv formarea unui model social solidar, în care grupurile din diverse culturi să conviețuiască și să se susțină reciproc.

Carnavalul din Ruzafa este un eveniment multicultural care promovează dialogul și buna conviețuire, dezvoltarea comunității și interculturalitatea oricărui cartierului.

Informații utile despre Carnavalul Ruzafa 2020

Unde are loc: Cartierul Ruzafa. Traseu: Începe pe Strada Filipine și continuă pe Literato Azorín, Suèca, Dénia, Cuba și pictorul Gisbert.

Când: Sâmbătă, 15 februarie, începând cu ora 17.00

Cine participă: 60 de grupuri artistice și grupuri din diferite țări (Columbia, Brazilia, Ecuador, Bolivia, Malí, Honduras, Chile, Peru), 17 formații muzicale din Valencia și 30 de grupuri de batucada (batucada este un ritm brazilian de inspirație africană).

Cine poate lua parte la carnaval: oricine vrea să se distreze, să audă muzica și să vadă dansurile altor popoare!

Intrarea gratuită!

Mai jos câteva înregistrări pe care le-am făcut anul trecut cu prilejul Carnavalului Ruzafa 2019.

Veniți sâmbătă după-amiază în Ruzafa, distracția e garantată!  Vă spun din proprie experiență, pentru că anul trecut cu greu m-am lăsat convinsă de oboseală să plec după 4h!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1445