Măsura carantinei ridicată pentru cei care intră în Spania din iulie

Măsura carantinei nu se va mai aplica persoanelor care intră în Spania începând de la 1 iulie.

Decizia a fost luată astăzi, luni, 25 mai, în cadrul întrunirii interministeriale care a avut loc astăzi prin videoconferință.

Această întâlnire a fost convocată pentru analizarea ridicării carantinei pentru cei care vin din afara Spaniei, dar și ale măsurilor care trebuie adoptate pentru ca sectorului turistic să poată organiza sezonul de vară.

Măsura ridicării carantinei a fost confirmată de Ministrul de Exterior Arancha Gonzáles Laya printr-un mesaj postat pe contul său de Twitter:

“Ce a fost rău a rămas în urmă! Din iulie, vom:

⇒ Redeschide gradual Spania turismului internațional.

⇒ Ridica măsura carantinei.

⇒ Asigura cele mai înalte standarde de siguranță în sănătate.

Abia așteptăm să veniți!”

În prezent, toți cei care sosesc pe teritoriul Spaniei, trebuie să petreacă 14 zile în carantină la domiciliu sau într-un loc special amenajat dacă nu există o astfel de posibilitate. Măsura se aplică tuturor persoanelor care vin pe teritoriul spaniol, indiferent că sunt cetățeni spanioli, rezidenți sau persoane care vin pentru situații de forță majoră pe toată durata stării de alarmă. Pentru a cincea oară, Congresul Deputaților a aprobat prelungirea stării de alarmă, astfel că ea este activă până pe 07 iunie.

În cursul zilei de sâmbătă, 23 mai, Primul Ministru Pedro Sanchez a precizat într-o apariție televizată că turismul intern își va relua activitatea la sfârşitul lunii iunie, iar de la începutul lunii iulie turismul extern.

Sursă informare: RTVE, Las Provincias, Ondacero.es.

 

One thought on “Măsura carantinei ridicată pentru cei care intră în Spania din iulie

 1. Sunt complet rupti de realitate cei de la guvern.

  “Abia asteptam sa veniti” –

  Au distrus toata economia, pe tot mapamondul. Oamenii nu o sa aiba bani sa manance, darmite sa mearga in vacanta in Spania.

  In maxim 3 luni, colapsul economic o sa aiba loc.

  Si atunci o sa inceapa problemele reale.

  Covid a fost o problema imaginara. Nici unul dintre noi nu stie pe cineva personal care a fost infectat cu covid.

  Guvernantii mint. O sa fie un dezastru economic — si prin asta inteleg zeci sau sute de milioane de oameni care raman fara munca, fara mancare, cu copii flamanzi.

  Si toate astea au fost create de “inchiderea tuturor in case”.

  Guvernantii stiu asta, si mint ca totul va fi bine…. fiindca daca ar spune adevarul, ar insemna ca ei au creat cu mana lor acest dezastru, care putea fi evitat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1356