Gigantul din Valencia

”El Gigante de Sal” sau ”Gigantul de sare”, sculptură din bronz cu o înălțime de patru metri, din 23 februarie, se află expusă în sensul giratoriu cu steaguri din La Marina de Valencia.

Opera este creația sculptorilor Joan Coderch (Barcelona, ​​1959) și Javier Malavia (Guipúzcoa, 1970). Ei au fost distinși cu Premiul ”Reina Sofía pentru Pictură și Sculptură” la cea de-a 52-a ediție. Cei doi au susținut deja numeroase expoziții, individuale și împreună, în țări din Europa.

Ei expun o operă pentru prima dată în Valencia.

Creația este inspirată din dansul Butoh, un dans japonez extrem de expresiv, care transpune în scenă durerea colectivă resimțită după o tragedie, dar și renașterea. Spania a fost una dintre țările grav afectate de pandemia de Covid-19, astfel că sculptura se încadrează realității momentului.

Proiectul vrea să aducă în prim plan schimbările generate de marile tragedii, când conștiință umanității și forța grupului devin evidente și puternice.

Prin corpul răsucit al uriașului, artiștii au exprimat esența vieții: căderea și reînvierea, căutând totodată să simbolizeze și comuniunea între contrarii

Scopul scoaterii acestei sculpturi în stradă a fost de a aduce cetățenii mai aproape de o disciplină artistică rezervată de obicei muzeelor sau colecțiilor private.

Informații utile:

– Adresa: C/ Marina Real Juan Carlos I, 46011 València, Valencia

– Cum ajungi:

– Cu autobuzele publice EMT numărul 95  (stația Marcos Sopena Eugénia Viñes).

  • Despre EMT citește aici. Dacă vrei să afli cum să ajungi dintr-un punct al orașului în altul cu autobuzele publice, verifică aici.

– Cu metroul, liniile 5 și 7 (stația Maritim Sereria). De la stație până în port este o distanță de mers pe jos de aproximativ 800m.

– Cu tramvaiul (tranvia) linia 8, stația Marina Real Juan Carlos I.

  • Despre cum să circuli cu Metrovalencia și Tranvia (tramvaiul), citește aici. Dacă vrei să afli cum să ajungi dintr-un punct al orașului în altul, verifică aici.

– Cu Valenbisi, cele mai apropiate stația 276 (Veles e Vents).

  • Dacă vrei să afli cum poți folosi Valenbisi ca turist, îți recomand acest articol.

Articole care s-ar putea să te intereseze:

– Dacă vrei să vezi și alți giganți în Valencia, citește aici.

Ce să vizitezi în Valencia în patru zile, bine, fie și în cinci.

– Ce poți face patru zile cu copiii în Valencia

– Despre ce poți face cu copiii în Valencia poți citi aici.

– Port Saplaya, mica Veneție a orașului Valencia.

– Dacă ești interesat de artă și ți-ar plăcea să vezi picturi de El Greco, Caravaggio, îți recomand articolul Plaza del Patriarca, o bijuterie culturală, de artă și religioasă a orașului Valencia.

* * *

Dacă vrei să fii la curent cu ce se mai întâmplă în Valencia sau să vezi diverse lucruri din oraș, urmărește-mă pe Facebook.

* * *

Surse de informare: Valenciasecreta.com

Fotografia articolului aparține autorului.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1024