Duminică, 22 septembrie, în Valencia se circulă gratis cu transportul public

În perioada 16 – 23 septembrie, Valencia sărbătorește Săptămâna Europeană a Mobilității Sustenabile. Cu acest prilej, duminică, 22 septembrie. Utilizatorii autobuzelor EMT și Metrovalencia vor circula gratis cu transportul public .

De călătorii gratis vor beneficia și cei care călătoresc în aceeași zi cu TRAM Alicante și TRAM  Castellón. Despre cum te deplasezi cu transportul în comun în Valencia poți citi aici.

Cu ocazia Săptămânii Europene a Mobilității Sustenabile în Valencia vor avea loc activități, expoziții și un concert gratuit al Orchestrei Filarmonice a Valenciei care va fi dedicat formației Queen.

Deschiderea oficială a Săptămânii va fi marcată prin Feria de la Movilidad/Târgul Mobilității, care va avea loc în zilele de 15 și 16 septembrie în Plaza del Ayuntamiento (Piața Primăriei).

Pe 16 septembrie se va sărbători Ziua bicicletei, prilej cu care vor avea loc activități gratuite, ateliere pentru copii și expoziții pe această temă.

Primăria Valenciei prin Fundația Sportivă Municipală organizează un marș pe biciclete, pe un traseu lung de 7,5km. Traseul este un omagiu adus acestui vehicul popular. Se poate lătura oricine, indiferent de vârstă, cu propria bicicletă. Se estimează participarea a 10.000 de persoane. Înscrierile și ridicare vestelor se face până pe 16 septembrie în departamentul sportiv al oricărui magazin El Corte Inglés situat pe Calle Pintor Sorolla, Avenida de Francia sau din Nuevo Centro.

Marșul bicicliștilor va începe la ora 10.00 , având ca punct de plecare Paseo de la Alameda, între Puente de las Flores și Puente de Aragón.

El va avea și un scop caritabil, fiecare participant urmând să doneze 1 euro. Toate fondurile obținute sunt destinate Serviciilor Sociale València Sant Joan de Déu (Serveis Socials València Sant Joan de Déu).

Duminică, 22 septembrie, se va sărbători Ziua Europeană fără Mașină. În intervalul orar 14.00-22.00, Plaza del Ayuntamiento (Piața Primăriei) va fi închisă traficului auto. Este o măsură pe care primăria o aplică începând din 2018, valabilă pentru fiecare ultimă duminică din lună.  Pe tot parcursul zilei, se va circula gratis cu transportul public. De măsură vor beneficia utilizatorii autobuzelor EMT și ai Metrovalencia.

Municipalitatea Valenciei a luat în ultimii ani măsuri pentru încurajarea folosirii transportului în comun și reducerea transportului motorizat. Potrivit unui studiu făcut anul trecut, Valencia este orașul din Spania cu cea mai bună rețea de biciclete.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1648