Duminică, 15 septembrie, intrare liberă în Palau de las Artes ”Reina Sofia”

Palau de las Artes ”Reina Sofia”, Palatul Artelor “Regina Sofia”, sărbătorește duminică, 15 septembrie, cea de-a XII-a ediție a Zilei Porților Deschise. Acesta este modul în care Palatul Artelor marchează deschiderea noii stagiuni de spectacole.

Despre Palau de las Artes y Ciencias

Palau de las Artes este ultima și cea mai spectaculoasă dintre clădirile La Ciudad de las Artes y Ciencias (Orașului Artelor și Științelor). Inaugurată în 2005 este opera faimosului arhitect spaniol Santiago Calatrava.

A fost conceput ca un centru cultural global, capabil să găzduiască operă, dans, concerte în aer liber … Are o scenă de peste 1.500 mp, încorporând cea mai avansată tehnologie pentru orice spectacol, de operă, muzical și scenic.

Palau de las Artes se află într-o zonă verde amenajată, în suprafață de 87.000 de mp și o suprafață de apă de peste 10.000 de mp. Clădirea are 4 săli principale:

Sala Principal (Sala Principală) – poate găzdui peste 1.400 de persoane, a fost concepută în esență ca un loc de opere, dar poate fi transformată și într-o scenă pentru balet și alte arte scenice.
–  Aula Magistral (Sala Magistrală) – are o capacitate de 400 de locuri și a fost special conceput pentru spectacole live de mici grupuri de muzică.
Auditorio (Auditoriumul) – cu o capacitate de peste 1.400 de locuri.
Teatre Martín y Soler – cu o capacitate de 400 de locuri, găzduiește Opera studio a Palatului (Centrul de Perfecționare Plácido Domingo).

Oferta Palau de las Artes de Ziua Porților Deschise

Cu prilejul Zilei Porților Deschise, publicul va putea vizita neîntrerupt și gratuit, între orele 11:00 – 17:00 spații emblematice ale Palau de las Artes, precum Sala Principal (Sala Principală), Terrasses de les Palmeres (Terasele cu Palmieri) sau Balcó de la Mar (Balconul Mării) cu vedere la întregul Oraș.

Artiștii noii stagiuni ai Centrului de Perfecționare Plácido Domingo (Opera Studio a Palatului Artelor) și Orchestra Comunității Valenciene completează oferta muzicală a manifestării cu două recitaluri și un concert gratuite.

Programul manifestărilor muzicale

Recitalurile vor avea loc în Teatrul Martín i Soler (în intervalul 12.00-17.00), iar concertul Orchestrei Comunității Valenciene în Auditorio (ora 19.00).

Concertelele din Teatrul Martín i Soler vor prezenta noua promoție a artiștilor. Vor fi interpretate atât arii cunoscute din marele repertoriu, cât și cântece populare, tradiționale sau reprezentative pentru țara de origine a fiecărui interpret.

Dirijorul britanic Christopher Molds și Orchestra Comunității Valenciene vor închide ziua la Auditori cu un concert din „Noaptea lui Figaro” de Mozart.

Condiții de intrare

Cei care vor să fie prezenți la aceste manifestări muzicale trebuie să obțină în prealabil o invitație (nu presupune niciun cost).

Palau de las Artes a stabilit un program de distribuție a locurilor disponibile pentru abonați și publicul larg. Centrul de arte își rezervă 30% biletele pentru fiecare dintre activități pentru persoanele care au abonament în sesiunea 2019-2020, astfel: 444 bilete la Auditori și 114 bilete pentru fiecare recital la Teatre Martín i Soler.

Cererea de invitații online poate fi făcută astăzi, miercuri, 11 septembrie între orele 10.00 și 23.59 în secțiunea activată pe site-ul teatrului, aici.

Cererea de invitații la casierie, poate fi făcută joi, 12 septembrie, de la 11 la 17.30.

Publicul larg are la dispoziție 962 de locuri în Auditori și 247 de locuri pe sesiune la Teatre Martín i Soler. 60% din invitațiile pentru acest grup (577 în Auditori și 148 Teatre Martín i Soler per recital) vor fi distribuite online, pe site-ul www.lesarts.com joi, 12 septembrie, între orele 10.00 – 23.59 sau până epuizarea locurilor.

Restul de 40% (385 Auditori și 99 Teatre Martín i Soler per recital) vor fi disponibile la casa de bilete pentru solicitările personale, vineri, 13 septembrie, între orele 11.00 și 17.30 sau până la epuizarea disponibilității.

Palau de las Artes informează că vor fi alocate maximum două invitații pentru fiecare persoană pentru concertul din Auditori și două locuri gratuite pentru fiecare dintre recitalurile de la Teatre Martín i Soler. Regula este valabilă indiferent că solicitarea este online sau se face personal.

Informații utile Palau de las Artes ”Reina Sofia”

– Adresa: Av. del Professor López Piñero (Historiador de la Medicina), 1, 46013, Valencia
Tel: +34.961.975.800

* Telefon informații abonați: +34.961.975.900

* Telefon informații și cumpărare bilete: +34.902.202.383

– Web: https://www.lesarts.com/es/

Cum ajungi

La Palau de las Artes y Ciencias poți ajunge cu mijloace de transport în comun care au stații chiar în apropierea clădirii, cu mașina sau cu bicicleta.

Poți ajunge și cu mijloace de transport care au stații în apropierea altor clădiri ale Orașului, străbătându-l pe jos într-o plimbare  plăcută până la Palat.

– Mijloacele de transport care au stații în apropierea Palatului Artelor sunt autobuzele companiei de transport public EMT, Liniile 94, 92, 93, 15, 19, 35, 90, 95.

– Cu Metrovalencia, Liniile 3 și 5, stația Alameda, distanță până la Palatul Artelor de 15 minute mers pe jos prin Parcul Turia.

– Cu bicicleta.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1750