Duminică, 13 septembrie 2020, intrare gratuită în Palatul Artelor ”Reina Sofia”, Valencia

Duminică, 13 septembrie, Palacio de las Artes, Palatul Artelor ”Reina Sofia”, Valencia va fi deschis gratuit publicului.

Programul de vizitare este 11.00-18.00. Accesul se face fără vreo înregistrare prealabilă. Singurele reguli care trebuie respectate sunt cele referitoare la Covid 19.

Traseul va fi condiționat doar de spectacolele muzicale care vor avea loc la orele 12.00 și 17.00 în Teatrul ”Martin y Soler”.

”Ziua porților deschise” este modalitatea devenită tradițională prin care Palatul Artelor marchează deschiderea noii stagiuni de spectacole. Aceasta este cea de-a XIII-a ediție a Zilei Porților Deschise.

Pot fi vizitate spațiile emblematice ale palatului: Sala principală, Auditoriumul, Sala Magistrală, Teatrul ”Martin y Soler”, precum și terasele clădirii, cu vedere la Orașul Artelor și Științelor, dar și grădinile din Terasele cu Palmieri aflate la 27 de metri înălțime. Spațiul ”Los Toros” va găzdui o expoziție a costumelor din opera ”Carmen”.

Recomand să mergeți să vizitați Palatul Artelor. Eu l-am vizitat anul trecut cu același prilej, este un spațiu cu realizări arhitecturale și tehnice absolut deosebite.

Despre Palatul Artelor (Palau de las Artes) din Valencia

Palau de las Artes este ultima și cea mai spectaculoasă dintre clădirile La Ciudad de las Artes y Ciencias (Orașului Artelor și Științelor). Inaugurată în 2005 este opera faimosului arhitect spaniol Santiago Calatrava.

A fost conceput ca un centru cultural global, capabil să găzduiască operă, dans, concerte în aer liber … Are o scenă de peste 1.500 mp, încorporând cea mai avansată tehnologie pentru orice spectacol, de operă, muzical și scenic.

Palau de las Artes se află într-o zonă verde amenajată, în suprafață de 87.000 de mp și o suprafață de apă de peste 10.000 de mp. Clădirea are 4 săli principale:

Sala Principal (Sala Principală) – poate găzdui peste 1.400 de persoane, a fost concepută în esență ca un loc de opere, dar poate fi transformată și într-o scenă pentru balet și alte arte scenice.
–  Aula Magistral (Sala Magistrală) – are o capacitate de 400 de locuri și a fost special conceput pentru spectacole live de mici grupuri de muzică.
Auditorio (Auditoriumul) – cu o capacitate de peste 1.400 de locuri.
Teatre Martín y Soler (Teatrul ”Martin y Soler”) – cu o capacitate de 400 de locuri, găzduiește Opera studio a Palatului (Centrul de Perfecționare Plácido Domingo).

În foto de mai jos, vedere de pe una din terasele palatului.

Condiții de intrare

Intrarea este liberă.

Accesul se va face cu respectarea m ăsurilor de protecție sanitară.

Informații utile Palatul Artelor ”Reina Sofia”, Valencia

– Adresa: Av. del Professor López Piñero (Historiador de la Medicina), 1, 46013, Valencia
Tel: +34.961.975.800

* Telefon informații abonați: +34.961.975.900

* Telefon informații și cumpărare bilete: +34.902.202.383

– Web: https://www.lesarts.com/es/

Cum ajungi

La Palacio de las Artes y Ciencias poți ajunge cu mijloace de transport în comun care au stații chiar în apropierea clădirii, cu mașina sau cu bicicleta.

Poți ajunge și cu mijloace de transport care au stații în apropierea altor clădiri ale Orașului, străbătându-l pe jos într-o plimbare  plăcută până la Palat.

– Mijloacele de transport care au stații în apropierea Palatului Artelor sunt autobuzele companiei de transport public EMT, Liniile 94, 92, 93, 15, 19, 35, 90, 95.

– Cu Metrovalencia, Liniile 3 și 5, stația Alameda, distanță până la Palatul Artelor de 15 minute mers pe jos prin Parcul Turia.

– Cu bicicleta.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

870