Din 22 iunie, guvernul valencian subvenționează cumpărarea de biciclete și trotinete


Din 22 iunie, Guvernul Comunității Valencia subvenționează cumpărarea de biciclete și trotinete.

Începând cu 15 iunie, magazinele Comunității Valencia care comercializează biciclete, trotinete, vehicule electrice cu mobilitate personală (scutere) și kituri de electrificare a bicicletelor se pot alătura campaniei de subvenționare inițiată de guvernul Comunității Valencia.

Condițiile subvențiilor

Subvenția va fi de până la 250 de euro pentru bicicletele electrice (a căror valoare nu poate depăși 1400 de euro), 75 de euro pentru cele neelectrificate (al căror preț maxim va fi de 500 de euro) și de 75 de euro pentru scuterele electrice (al cărui cost nu poate depăși 450 de euro).

Ajutorul se acordă și pentru instalarea kiturilor de electrificare (până la 200 de euro pentru kit-urile al căror preț maxim este de 600 de euro) sau pentru achiziționarea de biciclete cu elemente de încărcare pentru transportul copiilor (până la 150 de euro pentru biciclete al căror preț maxim este de 700 de euro).

Data de la care pot fi solicitate subvențiile

Subvenția va putea fi solicitată începând de luni, 22 iunie.

Condiții pentru beneficiarii subvențiilor

Persoanele interesate de accesarea acestor subvenții ajutoare trebuie să fie rezidenți ai Comunității Valencia. Aceasta este singura condiție necesară.

După alegerea de pe site-ul Ministerului Politicii Teritoriale, Lucrărilor Publice și Mobilității, Conselleria de Movilidad, a firmei de la care urmează să cumpere și a vehiculului, solicitantul completează o cerere direct în magazin.

Îndată ce cererea a fost aprobată, cumpărătorul beneficiază de ajutor în momentul achiziționării.

Condiții pentru firmele participante la campanie

Luni, 15 iunie, urmează să fie publicat ordinul care reglementează procedura de aderare la această campanie. De la aceeași dată, ministerul va publica pe site-ul său lista firmelor care participă la campanie. Companiile interesate se pot alătura printr-o aplicație informatică dezvoltată de autorități.

Nu a fost stabilită nicio dată limită până la care comercianții să se poată înscrie, ei putând să se alăture campaniei și pe parcursul acesteia.

Condiția pe care aceștia trebuie să o îndeplinească este să aibă sediul în Comunitatea Valencia.

Informații despre campania de subvenționare

Investiție făcută de autorități în această campanie se ridică la suma de 500.000 de euro.

Potrivit unui reprezentant al autorităților, “aceste subvenții au un dublu obiectiv: de a promova utilizarea vehiculelor nemotorizate, pentru o mobilitate mai durabilă și de a susține și ajuta afacerile din Comunitatea Valencia”.

Procedurile acestor subvenții vor fi aplicate și gestionate de Oficiul Bicicletei din Valencia. Este un departament nou creat, aflat în subordinea Direcției Generale a Lucrărilor Publice din Ministerul Administrației Publice.

Oficiul va concentra diferitele inițiative și linii de lucru pentru promovarea utilizării bicicletelor și a vehiculelor cu mobilitate personală.

Sursa de informare: Las Provincias

Fotografia articolului aparține publicației online: Totbikers.com.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

973