Crăciunul 2020 în Valencia

Crăciunul 2020 în Valencia, precum și Revelionul, vor fi total diferite de ceilalți ani, nu există nicio îndoială în acest sens.

Iată care este programul activităților, așa cum reiese din comunicatele de presă oficiale și declarațiile oficialităților Consiliului Local Valencia.

Bugetul alocat pentru instalarea iluminatului și ornamentelor de Crăciun în 2020 este de 121.000 de euro, cu peste 20% mai mult decât cel alocat în Crăciunul 2018. Consilierul municipal Luisa Notario a precizat că scopul este de a aduce ”un efect liniștitor și de a contribui la normalizarea unui Crăciun care nu va fi ca și ceilalți ani din cauza pandemiei, dar și de a ajuta la revitalizarea socială și economică a cartierelor orașului Valencia ”.

Locațiile ornamentelor luminoase

Vor fi iluminate fațada primăriei, ayuntamiento, și scena nașterii (el belén) din Plaza de la Reina. Vor fi instalate ornamente luminoase și în alte părți ale orașului: Calles Pau și Sant Vicent (între Reina și Maria Cristina), afișe iluminate cu ”Bon Nadal” în Benifaraig, Poble Nou, Borboto, Massarrojos, Cases de Bàrcena, La Torre, El Palmar, Perellonet, Pinedo, el Saler, Mauella, Forn d’Alcedo și pe Font d’En Corts, precum și patru perdele luminoase cu led în Carpesa, Castellar-l „Oliveral, la Punta și Benimàmet-Beniferri.

Unde vor fi instalați pomi de Crăciun

În 2020, în Valencia vor fi instalați pomi de Crăciun unul de 20 de metri înălțime în Plaza del Ayuntamiento și în alte zone ale orașului alți unsprezece, de câte 6 metri înălțime. Aceștia vor fi amplasați în diferite cartiere, astfel: Plazas de Campanar, Sant Valer Russafa—Patraix, Benimaclet, el Cabanyal, Sant Marcellí, Orriols, Doctor Collado —în El Mercat—Abastos, Benicalap și Malilla.

Ce se va întâmpla cu parada Regilor Magi

Consilierul pentru cultură Carlos Galiana a menționat că intenționează ca parada celor trei regi magi să se celebreze, cu măsurile sanitare necesare Covid-19. El a declarat că echipa sa lucrează la un plan care include această idee și care urmează să fie supus aprobării administrației regionale pentru a merge mai departe. Acesta a mai precizat că ”regii vor veni chiar dacă există o pandemie. Cum vor veni, nu știu. Nu știu dacă vor veni ca în fiecare an sau într-un videoclip”.

Carlos Galiana a explicat în presă că patinoarul și restul facilităților care sunt amenajate în Plaza del Ayuntamiento, precum caruselul sau trenulețul, reprezintă o inițiativă a comercianților din centru și că ”în principiu, continuă cu toate restricțiile și măsurile de securitate datorate Covid-19.”

Același consilier a arătat că petrecerea de rebelión un va avea loc anula cesta, dar că se va gândi la o propunere, cum ar fi iluminarea fațadei primăriei sau un spectacol video-mapping.

Cu siguranță Valencia va niște sărbători de iarnă inedite, să sperăm că nu vor fi și mai triste decât în alți ani!

* * *

Valenciana.ro este rezultatul exclusiv al muncii autorului. Site-ul este finanţat doar de acesta și de donațiile cititorilor.

Susține Valenciana, răsplătește efortul autorului și informațiile furnizate, aici!

* * *

Sursa informațiilor: Valenciabonita.es, Hellovalencia.es, Lasprovoincias.es

Fotografia articolului aparține publicației Hellovalencia.es

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1178