20 septembrie 2020 – Ziua Mondială a Paella, eveniment internațional

Din patrimoniul gastronomic variat al Spaniei, paella este, fără îndoială, unul dintre cele mai cunoscute feluri de mâncare în întreaga lume.

Pe 20 septembrie se va desfășura o nouă ediție a evenimentului Ziua Mondială a Paella.

Reprezentanții oficialităților Comunității Valencia implicate în organizarea evenimentului, au subliniat că situația de ”anul acesta obligă la o sărbătoare mai digitală, o  limitare a grupurilor, menținerea distanței sociale și renunțarea temporară la a fi consumatp direct din paella” (n.a. vasul în care se prepară felul de mâncare se numește la fel ca acesta).

Cu toate acestea, autoritățile încurajează consumul celui mai internațional fel de mâncare spaniol prin inițiative precum Săptămâna Restaurantului ”Ziua Mondială a Paella.”

Aceasta se va desfășura în perioada 17 – 27 septembrie, iar la ea participă peste 60 de restaurante din orașul Valencia și din întreaga comunitate. Meniurile vor fi formate dintr-un aperitiv, un fel de paella și desert la prețul de 25 de euro.

Rezervările se pot face la www.worldpaelladay.org. Restaurantele participante, meniurile și ofertele acestora pot fi vizionate aici

Cupa Mondială a Paella

În cadrul Ziua Mondială a Paella se va organiza Cupa Mondială a Paella.

Inspirat din formatul competițiilor sportive internaționale, evenimentul va fi un concurs în care bucătari din opt țări, Italia, Franța, România, Australia, Japonia, China, Statele Unite și Spania, vor concura, din țările lor, în cadrul Cupei Mondiale a Paella. Din partea României va participa chef Anna Maria.

În diferite sesiuni online se vor disputa sferturile de finală, semifinale și o finală, pline de pasiune sportivă și gastronomică.

Sesiunile vor fi difuzate de pe stadionul Mestalla din Valencia C.F. și va fi disponibil pe site-ul oficial al Zilei Mondială a Paella.

Competiția va fi retransmisă pe 20 septembrie online de pe stadionul Mestalla.

Ziua Mondială a Paella atrage anual tot mai multe orașe

Anul acesta, peste 20 de orașe din diverse colțuri ale lumii vor găzdui activități ocazionate de Ziua Mondială a Paella, precum clase magistrale online sau degustări publice ale acestui fel de mâncare, pregătite de bucătari de renume mondial.

Abu Dhabi, Helsinki, New York, Tokyo, Viena, Bombay, Mexic, Roma sau Toronto aunt doar câteva dintre orașele care celebrează acest eveniment. Lista completă a orașelor și informații poți găsi aici.

Totodată, zece reprezentanți ai Rețelei UNESCO a Orașelor Creative în Gastronomi participă la Ziua Mondială a Paella 2020, care vor produce videoclipuri gătind ”versiunea” lor. Acestea sunt: Florianópolis (Brazilia), Tucson (Statele Unite), Belem (Brazilia), Tsuruoka ( Japonia), Burgos (Spania), Popayan (Columbia), Paraty (Brazilia), Ensenada (Mexic), San Antonio (Texas SUA) și Dénia (Comunitat Valenciana).

În cadrul Comunității Valencia, municipalitățile Ayora, Xátiva și Cullera, Riba-Roja del Túria, Puig de Santa María, La Vila Joiosa, Xixona,  Santa Pola, Vila-real și Onda, organizează evenimente în cadrul Ziua Moncială a Paella.

Mai jos, videoul oficial al Ziua Mondială a Paella:

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

984