13 octombrie – Ziua Porților Deschise la Căpitănia Generală din Valencia

Duminică, 13 octombrie, Căpitănia Generală din Valencia își deschide gratuit porțile publicului. Acțiunea nu este de interes doar pentru cei care au curiozități militare sau sunt din domeniu, ci pentru oricine vrea să vadă și să știe mai mult despre acest oraș. Sediul Căpătăniei este o bijuterie a artei gotice, renascentiste și baroce valenciene.

Foarte scurtă prezentare

Clădirea, fosta mănăstire dominicană, Real Convento de Santo Domingo, este una dintre cele monumentale ale orașului. Interiorul este format din mai multe incinte construite în diverse perioade, cu diferite stiluri arhitecturale. Se remarcă mai ales cele în stil gotic: Capilla de los Reyes – construcție cu o boltă deosebit de frumoasă datează de la mijlocul sec. al XV-lea, Claustro Mayor – construit între sec. al XIV-lea și al XV-lea, Aula Capitular  – construită în sec. al XIV-lea, ale cărei coloane sunt în stilul celor de la Lonja de la seda.

  • Fotografiile aparțin publicației online valenciabonita.es.

Acțiunea are loc cu ocazia zilei de 12 Octombrie, Ziua Națională a Spaniei.

Informații utile

Adresă Căpitănia Generală din Valencia: Plaza Tetuán 22, Valencia

– Program de vizitare: Duminică, 13 octombrie, 10.00 – 14.00 și 16.00 – 20.00.

– Pe tot parcursul zilei, personal militar va efectua tururi ghidate gratuite în Căpitănia Generală din Valencia, explicând valoarea istorică și arhitecturală a Conventului. Orele tururilor: 10.30, 12.00, 16.30 și 18.00.

Cum ajungi

În Plaza Tetuán 22 Valencia poți ajunge cu:

– Autobuzele companiei de transport public EMT, Liniile 5, 6, 9, 11, 16, 26, 28, 31, 32, 70, 71, 81, 94, 95. Dacă vrei să afli cum te deplasezi dintr-un loc în altul al Valenciei, afli aici.

– Bicicleta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1511