New York Times recomandă Valencia în locul Barcelonei

Dacă mai aveați nevoie de încă un motiv în plus să vizitați Valencia, vi-l oferă publicația ”New York Times”, care într-un articol recent recomandă vizitarea Valenciei în locul Barcelonei.

Am preluat știrea ca și aproape întreg articolul din cotidianul ”Levante”, numărul de vineri, 14.06.2019.

<< Publicația nordamericană le propune celor care vor să viziteze Europa, șase locuri ca alternative ale ale orașelor aglomerate de turiști. Excursiile de o zi, numărul mare al apartamentelor de închiriat, zborurile companiilor low-cost toate contribuie la suprasaturarea turistică a celor mai vizitate orașe din Europa. Dar dacă știi unde să cauți, sunt alternative mai liniștite, menționează New York Time. Cinci ziariști recomandă, Tino în loc de Santorini în Grecia, Delft și Haga în loc de Amsterdam în Țările de Jos, Kotor în Muntenegru în loc de Dubrovnik în Croația, în Cehia Olomuc în loc de Praga, în Italia Lucca în loc de Florența și Valencia în loc de Barcelona în Spania.

Ziaristul Andrew Ferren recomandă Valencia în locul Barcelonei motivând că în curând, capitala catalană va deveni noua Veneție din punct de vedere al aglomerației turistice. Ziaristul spune despre Valencia că are multe din atributele Barcelonei. El remarcă faptul că ambele orașe sunt foste cetăți fortificate, dar capitala Turiei are în centrul său un labirint de străzi plin de arhitectură gotică, romană, barocă și renascentistă (n.a. Turia este cel mai mare parc al Valenciei și al Spaniei, 9 km, creat în fosta albie a râului Turia).

Punând în evidență diversitatea stilurilor arhitectonice din Valencia, Andrew Ferren recomandă puritanilor arhitecturii ”Lonja de la seda” (fosta clădire a Bursei mătăsii), stilul extraterestru al ”Palau de las Artes” (Palatul artelor) și arhitectura modernă a „Mercado central” (Piața centrală) și ”Mercado Colon” (Piața Colon) pe care le consideră printre cele mai frumoase din Europa. În articol se mai arată că Ruzafa și Carmen, cartierele cele mai animate ale Valenciei, au atras creator din Spania și Europa și că sunt pline de galerii, cafenele moderne și opere de artă stradală.

Desigur, orice oraș european care are mai mult de 300 de zile de soare într-un an, plaje interminabile, cultură la nivel mondial, gastronomie și arhitectură, nu va fi niciodată ocolit de turiști, dar Valencia își menține un ambient plăcut și, din fericire, este lipsită de masele de turiști care aleargă de la un monument la altul lăsând în urmă sticle de plastic și resentimente pentru locuitorii orașului, arată în încheiere autorul articolului.>>

Atât fotografia, cât și articolul de față aparțin cotidianului Levante. Preluat și tradus de aici:

https://www.levante-emv.com/valencia/2019/06/14/the-new-york-times-recomienda/1888875.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1634